Infraestructures

Infraestructures

Reclamen fer subterrània la línia de Portbou

Fotografia (gairebé) de família a Montcada

Ajuntament i veïns de Montcada mostren ‘in situ' a parlamentaris i diputats com es viu entre tres línies de tren i diverses vies

El PP va a la trobada i es desmarca de la petició d'incloure les vies subterrànies als pressupostos

Ramon Bueno, el portaveu de la plataforma Tracte Just-Soterrament Total, ho tenia ahir molt clar: “Volem salvar Montcada; el soterrament és necessari per normalitzar i dignificar la ciutat.” Polítics de tots els partits –excepte la CUP, que va excusar l'assistència per raons d'agenda– acabaven de participar en una ofrena floral i en una foto de família davant del monument en record a les 160 víctimes del tren. En el mateix escenari, Bueno tornava a reivindicar fer subterrània la línia de Portbou, la que divideix la ciutat en dues parts. “Encara som a temps que la partida per fer les obres s'inclogui als pressupostos del 2015. Demanem el compromís dels parlamentaris i diputats”, deia.

Els portaveus de CiU, el PSC, ERC, ICV-EUiA i Ciutadans van posicionar-se clarament a favor de la via subterrània i van anunciar que presentarien esmenes als pressupostos–com ja havien fet en els darrers anys, apuntaven alguns– perquè el projecte compromès per l'anterior govern socialista, l'any 2007, es faci realitat. La regidora de Montcada i parlamentària del PP, Eva Garcia, com la resta de companys, va qualificar l'obra de “necessària”, però hi afegia que “la situació econòmica no permet fer algunes inversions”, situant-se al costat dels arguments que esgrimeix el govern estatal per no incloure cap partida. A la tarda, la diputada Dolors Nadal ratificava que el PP no donava suport a la reclamació però es comprometia a estudiar el soterrament. “Que no es quedi amb una foto davant d'un monument sinó que les coses es facin”, apuntava la diputada al Congrés d'ERC Teresa Jordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia