Infraestructures

La façana del Taller de l'Estació de Banyeres tindrà una nova rehabilitació

L'edifici és una mostra rellevant de l'arquitectura industrial d'inicis del Segle XX

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Banyeres de Mariola, a proposta de la Mesa de contractació, ha aprovat l'adjudicació de l'obra de rehabilitació de la façana principal de l'edifici Taller de l'Estació a l'empresa Alprocon S.L. per un import de 73.213,47 € al ser la que ha presentat un major nombre de millores en el desenvolupament de l'obra.

L'inici dels treballs està previst per a finals del mes de novembre i aquestos consistiran en el desenrunament i neteja del terreny de vegetació, tant en la zona d'accés a l'edifici com en l'interior; enderrocament d'aquelles parts dels murs, forjats i parts interiors en perill de despreniment o enfonsament; reparació de clevills en llindars de finestres i portes en la zona d'actuació; rehabilitació de la marquesina metàl·lica situada en l'accés principal i reconstrucció de les parts deteriorades aplicant pintura d'emprimació antioxidant; reparació de la porta d'accés, finestres i contrafinestres de fusta aplicant un envernissat de protecció i la col·locació d'una instal·lació elèctrica per il·luminar la façana principal.

El Taller de l'Estació és un dels edificis industrials emblemàtics de Banyeres que fou inaugurat en 1920, obra de l'arquitecte Timoteu Briet Montaud, i que va ser construït per l'industrial alcoià José Laporta Valor per a l'elaboració de llibrets de paper de fumar que es fabricava en els molins de la seua propietat, com ara el molí Sol i molí Pont. Tant els molins com el Taller de l'Estació van estar en funcionament fins a 1965 quan l'empresa Papereres Reunides S.A. va finalitzar la seua activitat. La importància del Taller de l'Estació va ser palesa en disposar d'una línia de ferrocarril pròpia connectada a l'estació ferroviària adjunta del tren Xitxarra per al transport de matèries primeres i dels materials de paper elaborats.

Aquesta serà la segona actuació que diferents corporacions municipals de distint color polític realitzen en el solar degut al seu valor patrimonial i en ser un notable exponent local dels estils academicista i modernista produïts a principis del Segle XX.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia