Infraestructures

El PSC vol recuperar el traçat de la variant d'Olot amb l'enllaç amb Bianya

Aposta per un túnel més llarg que enllaci l'Hostal del Sol de la capital garrotxina amb la vall

També reclama un nou accés des de la futura variant

El PSC ha reclamat al Ministeri de Foment que recuperi el projecte del seu tram de la variant nord d'Olot, que preveu un túnel entre l'Hostal del Sol i la Vall de Bianya, per evitar destrossar camps de conreu i l'impacte negatiu a les infraestructures d'accés als masos de Bianya i un greu perjudici ambiental. Aquest tram de la variant seria eix pirinenc. La proposta de Foment preveu un giratori a la Canya, al final de l'actual autovia A-26, i un enllaç amb un túnel de menys d'un quilòmetre –per tant, sense desdoblar– entre el sector de les Feixes, on hi ha la depuradora d'aigües residuals d'Olot, i Llocalou, ja a la plana de la Vall de Bianya. La carretera continuaria per l'esquerra de l'actual recta d'accés als túnels de Capsacosta fins a l'Hostalnou, des d'on travessaria l'actual via, per continuar cap al sector de Ca l'Enric.

Els socialistes, en canvi, aposten per fer el túnel per sota el castell del Coll i més llarg, d'un quilòmetre i 300 metres –per normativa s'hauria de desdoblar–, i l'enllaçarien a l'altura d'un gran giratori abans de l'Hostalnou; a partir d'aquest punt ja els sembla bé el traçat de Foment.

El portaveu del grup municipal del PSC a Olot, Josep Guix, a l'oposició de l'Ajuntament, ha defensat aquesta proposta i ha recordat que l'encariment del túnel que ells proposen respecte al que preveu Foment es compensaria, perquè el seu traçat aprofita un bon tram de l'actual ronda nord d'Olot. Guix ha fet la seva proposta acompanyat de l'alcalde de Camprodon, Esteve Pujol, i el de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué, que hi donen suport.

LES XIFRES

1.300
metres
hauria de fer el túnel que proposa el PSC d'Olot per reduir l'impacte de la futura variant nord.
4
propostes
de variant existeixen segons el tram que pertoca a cada administració i amb la d'ara del PSC i la d'ERC.

Un accés a la ciutat elevat a l'Hostal del Sol

Josep Guix, en clau local, ha defensat també que l'accés a Olot des de la futura variant nord no es faci pel sector del nou hospital, tal com preveu el projecte del tram que correspon a la Generalitat. Segons ell, és una zona de futur creixement i el PSC no vol que es repeteixi l'error del vial Sant Jordi, que fa anys que funciona com a variant en una zona residencial. Guix aposta per fer-lo elevat a l'Hostal del Sol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia