Infraestructures

La reforma dels carrers d'Argelaguer continua amb una nova tongada d'obres

La segona fase dels treballs afectarà sobretot la zona al voltant de l'església de Santa Maria, on també s'han fet excavacions arqueològiques

La remodelació urbanística del centre d'Argelaguer continuarà aquest any amb l'execució de la segona fase del projecte, la redacció del qual s'està acabant. L'alcalde compta aprovar el projecte els pròxims mesos i que els treballs comencin a principis del nou mandat. El pressupost global de les obres, comptant les dues fases, haurà pujat a uns 800.000 euros i suposarà la inversió quantitativament més important del municipi a les últimes dècades. Es finança amb recursos Feder, el programa Viure al Poble de la Generalitat i contribucions especials.

Els paviments

La segona fase, que costarà uns 400.000 euros, consistirà en la pavimentació definitiva dels carrers, un cop modernitzats i soterrats els serveis, amb la inclusió d'espais enjardinats i parterres.

L'església

Per a la rodalia de l'església de Santa Maria, però, s'hi preveu un tractament similar però estèticament diferenciat de la resta del nucli antic. Es restringirà el trànsit en aquesta zona i se suprimiran les places d'aparcament que hi ha actualment davant del temple, que es compensaran amb el condicionament d'un espai proper. Els punts de recollida d'escombraries del nucli s'aniran eliminant –es volen evitar les pudors, segons l'alcalde, Josep Dorca– i es traslladaran als afores.

El que ja s'ha fet

La primera part del projecte ha consistit a recuperar l'avinguda arbrada de la travessera, reconstruir el pont sobre el torrent del Vinyot, renovar i soterrar els serveis, separar els col·lectors de les aigües i substituir els punts de llum de sistemes tradicionals per LED.

LA XIFRA

400.000
euros
es preveu que costin les obres de la segona fase del projecte de reforma del nucli antic.

LA FRASE

Comptem aprovar el projecte aviat i que els treballs comencin a principis del nou mandat
Josep Dorca
ALCALDE D'ARGELAGUER

Localització d'unes tombes

El seguiment arqueològic de les obres ha permès el descobriment de desenes d'enterraments a l'entorn de l'església de Santa Maria, un fet previsible tenint en compte que aquesta pràctica va ser habitual durant segles. La majoria dels enterraments són d'època medieval, amb tombes delimitades per fragments de lloses. D'altres –han explicat els tècnics de l'empresa Arqueolític, responsables de la recerca, a la revista municipal L'Argelaga són simples fosses i majoritàriament corresponen a criatures. D'època moderna i contemporània (entre els segles XVIII i XX) n'hi han trobat onze, en què es van utilitzar caixes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia