Infraestructures

Volen una regidoria per cobrir el tren a Montcada

Ho reclama la plataforma veïnal als polítics per concentrar els esforços i fer complir a les administracions els compromisos adquirits fa més de set anys

La Plataforma Tracte Just-Soterrament Total de Montcada i Reixac ha reclamat als partits polítics que creïn una regidoria que treballi específicament per aconseguir que la línia de tren de Barcelona a Portbou sigui subterrània al pas pel municipi, una reivindicació del 1989 que es va intensificar arran de la construcció de la línia d'alta velocitat.

El portaveu de la plataforma, Ramon Bueno, va afirmar que “cal dotar l'administració local d'una figura que treballi concretament pel cobriment”, ja que considera que és la que pot interactuar amb els que han de prendre les decisions, perquè la societat civil no té accés a segons quines esferes. Bueno hi va afegir que la idea de fer subterrània la línia disposa de “pràcticament unanimitat” política, tret de “matisos”, i per això els va demanar un pas més perquè “defineixin amb màxima precisió” la política que desplegarien davant les administracions en cas d'arribar a l'alcaldia, i quin compromís assumirien dins el consistori.

L'alcaldessa accidental, Carmen Porro, va recordar ahir que no hi ha cap novetat respecte a la trobada del 30 de setembre amb Foment, en la qual els van comunicar que el 2015 tampoc no es farien les obres. Per això, va acusar el govern de “maltractar” la ciutat i d'incomplir els compromisos establerts el 2007, segons els quals el cobriment seria efectiu abans d'acabar les obres de la línia d'alta velocitat, que hi passa des del 2014.

Homenatge a les víctimes

Del 3 al 5 de març l'Ajuntament i la plataforma han organitzat unes jornades a través de les quals conviden tota la ciutadania a reflexionar sobre la problemàtica i a mantenir viva la protesta per reclamar el cobriment de la línia R2. Entre altres activitats està previst fer el lliurament del premi del concurs de dibuix infantil –els dibuixos es podran fer entre el 17 i el 21 de febrer en veles distribuïdes per la ciutat–, la presentació d'una maqueta de trens i la inauguració de l'exposició El moviment pro soterrament a Montcada i Reixac. A més, com ja es va fer l'any passat, l'acte central del dia 5 serà un homenatge a la cruïlla del cobriment, entre els carrers Colom i Bogatell, a les 160 víctimes que han mort atropellades pel tren.

Un dia abans, es podrà veure el documental Soterrament total ARA!, de Cèsar Vilagut, que repassa la història de la lluita. Posteriorment es farà una taula rodona amb tots els partits polítics que es presentaran a les municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.