Infraestructures

Ja hi torna a haver semàfor a la Canya, 4 mesos després

Foment ha esperat aquest temps, tot i les queixes dels veïns de la urbanització de la Roureda i de l'Ajuntament de Sant Joan les Fonts

A la zona, hi ha un pas de vianants i una parada d'autobús

Ha costat molt i l'Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha hagut de pressionar molt l'administració de Carreteres del govern espanyol, però, finalment, el Ministeri de Foment ha substituït els punts semafòrics de l'eix pirinenc al nucli de la Canya, que ja tornen a funcionar. En aquesta punt de l'eix Pirinenc hi ha molt de trànsit, ja que, a part de ser l'accés a la Roureda i a la Vall de Bianya, és l'inici de l'eix que uneix les comarques de la Garrotxa i del Ripollès pel sistema de túnels del Capsacosta.

Aquests punts semafòrics es van avariar el mes d'octubre de l'any passat i, des d'aleshores i fins ara, el trànsit ha estat regulat per un semàfor provisional que únicament senyalitzava precaució, és a dir, que feia intermitències en taronja. El problema és que només regulava el trànsit a l'eix principal i no, en canvi, a l'accés a la urbanització de la Roureda i a la zona esportiva de la Canya. Cal tenir en compte que, a part de ser un accés molt concorregut pels veïns i pels usuaris de la zona esportiva, també és una via molt utilitzada pels turistes que visiten les colades basàltiques de Sant Joan les Fonts. A part, i això és el que ha remarcat especialment l'alcalde, Joan Espona, totes les vegades que s'ha queixat, aquest semàfors regulen un pas de vianants al mateix eix pirinenc. I, a més, molt a prop d'aquesta cruïlla semafòrica hi ha una parada d'autobús, on a part dels usuaris de les línies regulars, l'utilitzen cada dia els alumnes del transport escolar.

El trànsit a la cruïlla, doncs, ja torna a estar regulat completament per semàfors. Les queixes que quan va ser el moment els veïns de la urbanització de la Roureda van fer arribar al Ministeri de Foment a través de l'Ajuntament de Sant Joan les Fonts han servit per aconseguir-ho. Paga la mala estona passada i, més enllà que ja hi torna a haver semàfors, el fet que, per sort, no hi hagi hagut cap accident en aquest punt mentre no hi havia senyalització lluminosa.

LA DATA

17.10.14
És el dia en què
es va avariar el semàfor de la Canya a la cruïlla de la zona esportiva i la Roureda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.