Infraestructures i serveis

El conseller Vila afirma que escoltarà el Maresme sobre el futur de la C-32

No assegura que es deixi de pagar quan acabi la concessió, el 2021, però sí que diu que s'ha de revisar el model

Manté que el territori parteix d'una situació “injusta”

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va explicar ahir als alcaldes de la comarca que l'escenari sobre el futur de l'autopista un cop finalitzi la concessió el 2021 està obert. “No sabem si deixarem de pagar peatge, l'única dada objectiva és que finalitza la concessió”, va explicar als mitjans moments abans d'entrar al consell d'alcaldes. Segons va explicar, hi ha temps suficient per escoltar i prendre decisions amb “coherència i sense discriminar el territori”. Vila va explicar que la Generalitat revisarà el model de les vies ràpides a tot el país, on els pròxims anys s'esgoten les concessions, i que es poden acordar diferents formes de gestió. Aquestes fórmules, seguint les directrius europees, es basarien en un sistema de pagament per ús i per contaminació. “Aquí les concessionàries d'autopistes han fet de financeres d'infraestructures i això ha repercutit a la butxaca dels ciutadans.” Segons va dir, però, quan arribi el moment es tindrà en compte l'especificitat de cada territori.

En el cas del Maresme el conseller de Territori i Sostenibilitat va assegurar que hi ha una “sensibilitat especial” perquè es parteix d'una situació “injusta”, ja que no disposa de cap via ràpida alternativa. Vila va recordar que la Generalitat disposa de 400 milions que s'haurien d'invertir en infraestructures viàries a la comarca. “Entenc que fa molt de temps que paguen i amb un sobrecost d'una infraestructura que ja s'ha amortitzat.” Va afegir-hi que és lògic que les institucions i els ciutadans siguin molt “exigents” en les seves reivindicacions.

LA FRASE

No es prendrà cap decisió que no es vegi bé des del territori. Estic preocupat pel consens
Santi Vila
CONSELLER DE territori i sostenibilitat

LA XIFRA

400
són els milions que s'haurien d'invertir en infraestructures viàries a la comarca.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia