Les obres a l'eix principal de l'Espluga causen molèsties a botiguers i veïns

Fa dos mesos que van començar les obres al carrer Lluís Carulla –el principal al municipi– i gairebé un mes, al passeig Canyellas. Les dues execucions completen la remodelació de l'eix principal, que un cop s'enllesteixi –a final d'aquest any o principi de l'any vinent– l'ha de convertir, segons l'alcalde David Rovira, «en un espai per als veïns». El cas és que les obres del portal d'entrada al poble i de sortida es fan simultàniament, i això ha provocat molèsties sobretot a botiguers i veïns de la zona, que s'han trobat amb carrers tallats i amb col·lapses circulatoris que han posat a prova la seva paciència, tot i que Rovira assegura que «han estat puntuals».

Anuar Imlahi, president de la unió de botiguers del municipi, va fer arribar la queixa dels botiguers a l'àrea d'Urbanisme de l'ajuntament espluguí, i considera que el caos es podia haver evitat si la senyalització s'hagués instal·lat amb previsió.

L'estiu suposa una font d'ingressos per als botiguers gràcies al turisme que atreu el municipi, però les obres han resultat força empipadores. Els carrers aixecats no hi han ajudat gaire, però és que a més l'activitat comercial, segons el representant dels botiguers, està molt deteriorada i s'hi ha de donar un nou impuls. L'únic entrebanc que hi veu Inlahi, un cop s'enllesteixen les obres, és l'entrada en funcionament de la zona blava. Els botiguers i veïns la desaproven.