Infraestructures i serveis

El Maresme polític i social s'uneix contra el peatge

Partits i entitats signen una declaració oficial que reclama una C-32 sense pagament el 2016

La posició unànime del territori es debatrà al Parlament

Consens total entre partits polítics i entitats socials del territori, més de 500, per sacsejar una mobilitat deficitària al Maresme. Ahir, representants de totes les formacions polítiques van assistir a la presentació de la Declaració del Maresme , que planteja la transformació de l'autopista C-32 entre Montgat i Palafolls “en la via ràpida de comunicació comarcal, lliure de peatge el 2016”. El document, consensuat i debatut durant un any sencer, també reclama la conversió de la carretera N-II en un gran passeig perquè els ciutadans puguin recuperar la façana litoral que ara pertany als cotxes i, finalment, aposta per un nou model de mobilitat basat en la sostenibilitat i el transport públic. Els membres de la coordinadora Preservem el Maresme, artífex d'aquesta proposta, van explicar que es farà arribar el document a tots els ajuntaments perquè sigui aprovat per ple. “Volem posar fi al greuge de 46 anys d'autopista de pagament, perquè aquesta via ja ha estat més que amortitzada”, va recordar Lluís Mas i va retreure a la Generalitat el doble discurs de prometre que la concessió de la C-32 s'acaba el 2021 i, al mateix temps, signar un conveni amb l'empresa gestora que preveu allargar el termini a canvi d'ampliar l'autopista fins a Lloret.

Des de la coordinadora també volen la redacció consensuada del pla director de mobilitat del Maresme. Alhora, l'entitat no oblida la inversió promesa per l'Estat de 400 milions d'euros en infraestructures a la comarca, dels quals van arribar-ne 100, i la Generalitat va decidir destinar a altres àmbits que res tenien a veure amb la comarca. “Exigim respostes clares i denunciem la pràctica d'aplicar clàusules compensatòries que fa la Generalitat amb la concessionària i que en altres països d'Europa estan prohibides”, va dir Antoni Esteban.

En l'àmbit polític, des de les files d'ICV-EUiA, el diputat mataroní Salvador Milà va anunciar que es presentaria una proposta de resolució al Parlament “perquè s'hi puguin afegir tots els grups que així ho vulguin amb l'objectiu que sigui debatuda el mes de juny”.

LA FRASE

Volem posar fi al greuge de 46 anys d'autopista de pagament, perquè ja està amortitzada
Lluís Mas
Coordinadora Preservem el Maresme


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia