Infraestructures

Les obres per millorar el pont de la C-66 a Besalú començaran a l'estiu

El viaducte, que té parts en mal estat, un cop arranjat s'integrarà a una travessera urbana que passarà a ser de titularitat municipal

La rehabilitació del pont de la C-66 a Besalú, reclamada des de fa anys per l'Ajuntament, començarà aquest estiu, segons les previsions del Departament de Territori i Sostenibilitat. El pressupost de l'obra, posada a licitació la setmana passada, és d'1,4 milions d'euros, a càrrec del departament.

Les millores

La reforma ha de solucionar el mal estat en què es troba una part de l'estructura del viaducte i millorar-ne la seguretat tant per als vehicles com per als vianants. En aquest sentit, el projecte preveu eixamplar la vorera que dóna al pont vell, que ara fa 80 cm d'ample, fins a 1,5 metres. Les obres inclouran la rehabilitació dels arcs i el reforçament de la fonamentació del viaducte, de 210 metres de llarg; la substitució del tauler que sustenta la calçada i la reposició d'aquesta amb una amplada de 6,5 metres. Paral·lelament s'hi instal·laran unes baranes de seguretat noves, més integrades a l'entorn, i es renovarà la senyalització. Un cop enllestida l'obra, la Generalitat lliurarà a l'Ajuntament la titularitat de la seva part de l'antiga travessera urbana, de la qual forma part el pont.

L'Ajuntament va començar a demanar a la Generalitat que rehabilités aquest pont el 2009. El “nou” viaducte s'integrarà a la reforma que el consistori vol fer de l'entrada al poble per l'est (des de Banyoles) per tal de donar-hi un aspecte urbà, tal com es va fer al tram de la travessera que era propietat de l'Estat. Està previst que s'hi posi arbrat, espais enjardinats, nova il·luminació i un carril bici.

LA DATA

2009
va ser l'any
en què l'Ajuntament va demanar per primer cop l'arranjament del viaducte.

LA XIFRA

1,4
milions d'euros
és el pressupost de l'execució del projecte, que la Generalitat acaba de posar a licitació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia