Infraestructures

Renoven les casetes dels pescadors del Masnou

L'obra, a càrrec de Ports de la Generalitat, ha suposat una inversió d'uns 30.000 euros

A més, s'ha aprofitat per fer una neteja del fons marí de la dàrsena, entre altres actuacions

Ports de la Generalitat ha reordenat la dàrsena pesquera del Masnou, on ha optimitzat l'espai per a la flota pesquera i ha renovat els magatzems destinats als estris pesquers per tal que els pescadors del municipi puguin desenvolupar la seva activitat d'acord amb les seves necessitats. La renovació de les casetes i l'adequació dels espais han costat 30.000 euros, aproximadament.

Les casetes on els pescadors emmagatzemen les xarxes i els estris de pesca s'han unificat i, de cada dues, se n'ha fet una, per tal de millorar el treball dels pescadors i facilitar l'accessibilitat als carretons que porten els palets. També s'han instal·lat portes de gran amplada en cadascun dels magatzems per facilitar la càrrega i la descàrrega del material. Així mateix, s'ha impermeabilitzat la coberta de les casetes i s'ha pintat amb un material especial per millorar-ne l'aïllament. Les façanes dels locals també s'han adequat i pintat.

Abans de reformar les casetes, Ports ha optimitzat la dàrsena pesquera i ha redistribuït les nou embarcacions de la flota pesquera del Masnou a la part de ponent de la dàrsena, on cadascun dels vaixells disposa d'un punt d'amarratge. A més, al moll pesquer s'han delimitat amb pintura horitzontal les zones destinades a les eines dels pescadors, i s'ha netejat el fons marí de la dàrsena.

Per la seva banda, el regidor de Manteniment i Paisatge de l'Ajuntament del Masnou, Joaquim Fàbregas (ERC), ha valorat “molt positivament” aquesta obra. “Qualsevol mesura que permeti mantenir i afavorir una activitat com la pesca, que ha estat molt tradicional al municipi, és una bona notícia”, ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona