Infraestructures

L'antic Pòsit d'Arenys de Mar surt a concurs públic

L'edifici s'haurà de reformar i Ports calcula que cal una inversió d'uns 300.000 euros

Els nous usos podrien incloure també el turístic, el comercial o l'esportiu

La concessió és per a 20 anys

Ports de la Generalitat ha tret a concurs els terrenys i l'edifici que estan situats a l'espai on antigament hi havia l'antic restaurant El Pòsit de Pescadors d'Arenys de Mar, clausurat després que li caduqués la concessió administrativa. La nova concessió, amb un termini de 20 anys, és una actuació inclosa en el pla especial que ajudarà a revitalitzar econòmicament les instal·lacions portuàries arenyenques i potenciarà la seva integració amb el teixit urbà.

Els usos admesos en la nova concessió seran els contemplats en el pla especial i que inclouen no només els de restauració sinó també els turístics, comercials, esportius, lleure, oficines, administració, així com emmagatzematge, comercialització i distribució de productes pesquers. D'aquesta manera es garanteix que l'emblemàtic restaurant del port d'Arenys de Mar, que va haver de tancar fa uns mesos pels deutes acumulats, no hagi d'anar a terra.

L'espai té una edificació de 235 metres quadrats i una superfície de terreny adjacent de 543,75 metres. Pel que fa a l'edifici, que es distribueix en diferents plantes, s'haurà de fer una reforma integral per tal d'adaptar l'immoble a la normativa vigent. L'adequació comprèn millores com ara la substitució de tancaments i paviments, la renovació de les xarxes de subministrament de serveis, la reforma dels serveis sanitaris i la construcció d'accessos adaptats a les persones amb mobilitat reduïda, entre d'altres. Ports de la Generalitat calcula que l'adequació de l'edifici tindrà un cost aproximat d'uns 300.000 euros. A més, a la zona annexa a l'edifici es podrà destinar, com a màxim, un 50% a terrassa amb instal·lacions desmuntables.

LA XIFRA

300.000
euros
és el que calcula Ports de la Generalitat que s'hi ha d'invertir en reformes per tornar a obrir l'establiment.

L'intent dels treballadors per reflotar-lo

El Pòsit de Pescadors d'Arenys de Mar va tancar definitivament les portes a l'abril del 2015 després que els mateixos treballadors, als quals l'empresa els devia força diners, intentessin tirar endavant el negoci en solitari. La iniciativa, però, no va prosperar perquè Ports de la Generalitat els oferia continuar l'activitat a canvi de fer-hi les reformes necessàries que ara s'estableixen en el nou concurs. Una inversió, d'altra banda, que els empleats no podien assumir de cap de les maneres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia