Infraestructures

L'Estat ven les casernes de l'Espluga i Montblanc sota el preu de subhasta

L'Estat ha acabat venent directament les antigues casernes de la Guàrdia Civil de l'Espluga de Francolí i Montblanc després que els respectius processos de subhasta hagin quedat deserts. Un informe del Ministeri de l'Interior assenyala que entre les subhastes declarades desertes hi ha la de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil de Montblanc, que es va posar a concurs el 27 de juny del 2013. El ministeri havia establert un preu de sortida de 186.000 euros. Finalment, hi ha hagut una negociació amb l'Arquebisbat de Tarragona, que l'ha acabat adquirint per 115.000 euros.

La transacció s'ha portat amb discreció i es va anunciar fa unes setmanes, tot i que el document reflecteix que la venda es va fer amb l'escriptura atorgada el 16 de desembre passat. La compra ha estat a càrrec de la Fundació Sant Fructuós, que gestiona les Escoles Diocesanes de Tarragona i depèn de l'Arquebisbat de Tarragona, amb l'objectiu d'ampliar el col·legi Mare de Déu de la Serra i Tilmar.

Un altre cas és el de l'Espluga, on l'Estat va subhastar dos cops la caserna de la Guàrdia Civil sense èxit. La primera vegada, el 4 de febrer del 2014, al preu de 268.611 euros, i la segona, el 7 de febrer del 2015, al preu de sortida ja rebaixat de 241.749,90. Finalment, el ministeri ha optat per fer una adjudicació directa “a l'Ajuntament de la localitat” per un import de 214.890 euros. Segons el document de la Gerència d'Infraestructures i Equipaments de la Seguretat de l'Estat, la venda està “pendent de la formalització de l'escriptura pública”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia