Infraestructures

El govern farà un pla d'inversions de mandat a Palamós

ERC i CiU volen definir el calendari i costos de les obres, amb prioritat d'actuacions de millora de la via pública

El nou equip de govern d'ERC i CiU a Palamós vol prioritzar el manteniment de les vies públiques en el nou mandat. L'alcalde, Lluís Puig, explicava ahir a la ràdio municipal que volen aprovar un pla plurianual d'inversions per deixar clares les intencions de bon principi i defugir electoralismes.

L'alcalde republicà hi afegia, en declaracions a aquest diari, que han començat a fer “una diagnosi de les mancances en espais públics i equipaments, i a partir d'aquí es presentarà un mapa amb les necessitats”. Per a l'exercici del 2016, Puig no podrà alterar la partida d'inversions d'1,5 milions d'euros, igual que la d'aquest any i amb escàs marge de maniobra d'acord amb el pla financer que estableix els límits de la despesa municipal fins que se situï dins dels límits d'endeutament, però sí el destí de les inversions. Segons els objectius de l'executiu palamosí, el pla es podria aprovar entre els plens de l'octubre i el novembre. La intenció, a banda dels dèficits que detectin els tècnics municipals, és articular “un sistema de participació perquè els veïns també puguin expressar les seves prioritats, que podrien ser diferents de les del govern”, i trobar una manera de consensuar-les, explica l'alcalde. En els darrers dos anys, l'anterior govern del PSC i Entesa ja havia sotmès a una enquesta a través d'internet l'assignació de partides per reasfaltar carrers i vials o la reforma del tram del passeig que limita amb Sant Antoni de Calonge.

Pel que fa a projectes, Puig de moment es mostra prudent i no vol avançar propostes de nous equipaments o obres, en espera que el pla estigui a punt.

LA XIFRA

1,5
milions
del pressupost municipal de Palamós es destinaran a obres i inversió en l'exercici del 2016.

A concurs el nou enllumenat a la Riera d'Aubi

El consistori ha tret a concurs públic aquest mes el contracte per renovar l'enllumenat públic al carrer de la Riera d'Aubi i travessers, amb la previsió que les obres durin unes deu setmanes i es completin al llarg del darrer trimestre de l'any. El projecte ha sortit a subhasta per 65.000 euros i la previsió és substituir un total de 52 fanals i soterrar el cablatge. A banda de l'estalvi energètic, el nou enllumenat reduirà la contaminació lumínica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona