Infraestructures

L'Estat preveu tenir fet el 2016 el ramal de la MAT a la Selva

Així figura en la planificació de la xarxa elèctrica 2015-2020, que ha aprovat fa poc el Consell de Ministres

L'Estat espanyol preveu tenir enllestit i en funcionament l'any que ve el ramal de la MAT a la Selva i la subestació de Riudarenes, segons consta en la planificació de la xarxa de transport d'energia elèctria 2015-2020, que va aprovar el Consell de Ministres el 16 d'octubre passat. El document, que inclou totes les infraestructures elèctriques que es consideren necessàries per al pròxim quinquenni, fixa el 2016 com a data de posada en marxa tant de la subestació de Riudarenes –per a la qual estima un cost de 16 milions d'euros– com del nou ramal de 400 kV que hi ha d'arribar provinent del mig de la línia de la MAT que ja funciona des del 2011 entre Sentmenat i Bescanó.

REE té des de fa temps tots els permisos per a la subestació de Riudarenes però està en espera de la resolució de la tramitació del ramal, del qual la Generalitat va voler estudiar la necessitat arran de l'oposició del territori. L'informe encarregat al Col·legi d'Enginyers ha conclòs que no cal, segons ha revelat el conseller Felip Puig, que defensarà davant l'Estat que no es faci el ramal. Des de REE es remarca que l'única administració competent sobre la xarxa de 400 kV és l'estatal.

La companyia elèctrica calcula que un cop es posin en marxa les obres tant el ramal com la subestació estaran llestos en el termini aproximat d'un any.

Subestació al Gironès

La planificació 2015-2020 de l'executiu espanyol inclou també l'altra subestació de REE pendent de la MAT a les comarques gironines, la de la Farga –antigament de Ramis–, que s'ha de fer a Sant Julià. També fixa pel 2016 la posada en marxa d'aquesta subestació, que costarà 10,7 milions. En aquest cas ja estan tots els tràmits llestos i REE compta a iniciar els treballs a principis del 2016 i que s'allarguin al voltant d'un any i mig. Per tant, tot i la previsió de l'Estat, aquesta nova subestació no entrarà en funcionament fins a mitjan 2017.

LA XIFRA

16
milions
és el cost estimat de la nova subestació de REE a Riudarenes. La de la Farga (Gironès) en costarà 10,7.

REE vol veure l'informe de la Generalitat

Red Eléctrica no vol opinar sobre l'informe encarregat per la Generalitat al Col·legi d'Enginyers que conclou que el ramal de la MAT a la Selva no és necessari, segons va fer públic divendres passat el conseller Felip Puig, fins que hagi pogut veure aquest informe i llegir exactament què diu. La companyia elèctrica espera que el govern català el faci públic i el trameti “a les parts interessades” per tal de poder-ne fer una valoració amb fonament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.