Infraestructures

421.000 euros de danys a Agramunt per l'aiguat

L'Ajuntament d'Agramunt ha quantificat en 421.000 euros els danys en espais i equipaments municipals causats pels aiguats del 3 de novembre. És l'ajut que el consistori ha demanat al Departament de Governació de la Generalitat i al Ministeri de l'Interior. Els danys més importants es van produir a la llar d'infants municipal, a l'escola de música, al parc de Riella, al passeig del Sió, al passeig Mercè Ros i a l'aparcament del pont romànic, a més d'algun camí pròxim al nucli urbà. La valoració també inclou els treballs que es van fer de manera urgent els dies següents a la inundació per restablir la normalitat al municipi.

El consistori va acordar dilluns instar la Subdelegació del Govern a Lleida a demanar al Ministeri de l'Interior que aprovi un reial decret extraordinari perquè l'Ajuntament i els veïns puguin fer front a les despeses ocasionades per la riuada. El Ministeri de l'Interior ha informat que el concepte de “zona catastròfica” no té un sentit pròpiament jurídic com a tal i que en aquests casos els ajuts han de venir a través d'aquestes noves línies extraordinàries.

L'Ajuntament recull les peticions dels veïns que vulguin acollir-se als ajuts, que requereixen un informe tècnic que farà el consistori. Paral·lelament, el Consorci d'Assegurances fa els darrers peritatges per fer una valoració global dels danys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia