Infraestructures

Tallaran l'N-340 a tots els municipis ebrencs alhora

Alcaldes i veïns acosten posicions i acorden fer talls simultanis el divendres 11 de desembre

Els batlles de l'N-340 van descartar ahir la reivindicació inicial de bonificar els peatges de l'AP-7

Una actuació contundent, unànime i que dissipi qualsevol indici de divisió al territori. Així és planteja la pròxima actuació que duran a terme els agents polítics i el col·lectiu veïnal de les Terres de l'Ebre, que el divendres 11 de desembre duran a terme talls simultanis a totes les localitats de l'N-340.

La mesura es va acordar ahir en la reunió d'alcaldes que va tenir lloc a l'Aldea i compleix dos objectius. D'una banda, els talls simultanis a tots els pobles permetran endurir les protestes al territori en un context en què els alcaldes han mostrat malestar “perquè l'executiu central només ha tingut en compte el calendari electoral per donar resposta a les necessitats del territori”, en paraules de l'alcalde de l'Ametlla, Jordi Gaseni.

D'altra banda, amb els talls de carretera anunciats es pretén donar una imatge d'unió al territori que permeti diluir les crítiques de divisió entre els ajuntaments i les associacions de veïns. Tal com va destacar Gaseni, “la proposta naix després de contactes amb la federació de transportistes i les associacions veïnals de Tortosa i Amposta”. En aquest sentit, administracions i entitats implicades volen fer una crida per tal de reunir el màxim nombre d'assistents en les mobilitzacions. Tot i que els regidors no van poder donar detalls sobre la durada de la protesta, segons va avançar Gaseni la carretera nacional serà tallada a les tres de la tarda.

Gratuïtat de l'AP-7

Els alcaldes de l'N-340 van descartar ahir la reivindicació inicial de bonificar els peatges de l'AP-7 per al trànsit pesant perquè, tal com va afirmar Gaseni, “aquesta era una mesura provisional que s'havia d'implementar amb urgència”. Com que no s'ha dut a terme i Foment tampoc ha mogut fitxa per agilitar el projecte de l'A-7, els regidors ebrencs van anar ahir més enllà i van reclamar la gratuïtat de l'autopista per a tots els vehicles.

“No podem permetre continuar vivint amb l'ai al cor cada vegada que un dels nostres veïns ha de sortir a la carretera nacional.” Els alcaldes van equiparar així les seves exigències a les dels col·lectius veïnals, volent mostrar una vegada més unitat en les reivindicacions.

LA DATA

11.12.15
és un divendres, el dia
elegit per tallar la carretera N-340 en tot el seu abast ebrenc per reivindicar una solució.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia