Infraestructures

Argentona reclama més il·luminació a la carretera B-502

És la més perillosa de Catalunya segons un estudi recent

La falta d'il·luminació i els revolts causen sinistres

Amb poca visibilitat i amb molts revolts, així és una part de la carretera B-502 que uneix Vilassar de Mar i Argentona. Segons l'estudi EuroRAP, presentat dimarts, en aquesta carretera, de 6,3 quilòmetres de longitud, és on hi ha més risc d'accidents de Catalunya. A Argentona reclamen més il·luminació en aquesta via, mentre que altres autoritats locals hi treuen importància.

Al tram per Vilassar de Mar “no és perillosa”, assegura a aquest diari el regidor de Mobilitat, Àngel Font (ERC). La via comença a l'N-II a l'altura de Vilassar de Mar, llavors s'enfila per un tram de territori urbà, continua pel terme municipal de Cabrera de Mar i acaba a Argentona. Font recorda que el 2013, al tram de Vilassar de Mar, es van construir quatre illetes per controlar el trànsit. “No és un punt negre, però hi ha una zona amb molts revolts a Argentona”, diu.

L'alcalde de Cabrera de Mar, Jordi Mir (CiU), considera que no és de les vies més problemàtiques de la població. A més, fa dos mesos la Diputació, encarregada de la carretera, va instal·lar unes bandes reductores a la zona de Santa Elena d'Agell, que era un dels trams complicats de la B-502 al pas per la localitat. Mir lamenta que fa sis anys que demanen a la Diputació que instal·li una cuneta per a vianants i ciclistes al tram que uneix Cabrera i Vilassar de Mar per millorar la seguretat dels usuaris. Les tasques havien de començar al novembre, però no s'han iniciat. “Esperem que ho facin al desembre”, remarca.

Accidents amb senglars

Mir i el batlle d'Argentona, Eudald Calvo (CUP), coincideixen que un altre problema és el nombre d'accidents que es produeixen arran dels atropellaments de senglars, especialment al territori argentoní.

“És una carretera amb poca visibilitat i amb revolts”, indica Calvo, que hi afegeix que el tram final de la via, que passa per Argentona, està mal il·luminat. El problema, relata, és que les persones que hi circulen són de la zona, coneixen bé la via, li agafen confiança i arran dels revolts, la poca il·luminació o els senglars es produeixen accidents.

Calvo explica que el consistori ha fet diversos requeriments sense èxit a la Diputació per millorar el tram de la B-502 que passa per Argentona. El batlle reclama que s'hi instal·lin bandes de seguretat i es millori la il·luminació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia