Infraestructures

Besalú aposta per escalfar-se amb biomassa

L'Ajuntament treu a concurs les noves instal·lacions, que només podran fer servir estella de boscos de la Garrotxa

La tardor vinent, el pavelló i l'institut escola de Besalú s'escalfaran amb biomassa. L'Ajuntament acaba de treure a concurs la construcció i el manteniment d'una caldera alimentada amb restes forestals, amb un pressupost de 325.000 euros. Aquesta despesa es cobrirà, en part, amb recursos d'una línia d'ajudes de la UE que gestiona la Diputació, i que en el cas de Besalú puja a 60.000 euros. La resta de la inversió s'amortitzarà en pocs anys gràcies a l'estalvi en combustible que implicarà el nou sistema, segons els càlculs del consistori.

El nou centre escolar

Les noves instal·lacions es construiran en l'espai que hi ha entre el pavelló i el recinte escolar. En el plec de condicions s'especifica que, a mitjà termini, s'haurà de donar servei al nou edifici de l'institut escola, que s'aixecarà allà mateix on ara hi ha l'edifici vell i els mòduls prefabricats. Una altra petició inclosa en el plec de condicions és que el combustible ha de ser estella procedent dels boscos de la comarca de la Garrotxa.

El pas del gasoil a la biomassa, a Besalú serà possible gràcies a l'esmentada ajuda de la UE que tramita la Diputació. Els recursos corresponen al programa BEenerGI (Building Sustainable Energy Investments for Girona's Municipalities) destinat a inversions en energia sostenible. Es va posar en marxa el mes d'abril de l'any passat i fins ara se n'han beneficiat 24 municipis de la demarcació, tots adherits al pacte d'alcaldes. En els primers mesos d'aquest any, es faran inversions d'aquesta mena a les comarques de Girona per un import de 2,9 milions d'euros. Al marge de facilitar recursos econòmics, el programa preveu també assistència i assessorament tècnic als municipis.

LA XIFRA

325.000
euros
és el pressupost per fer les noves instal·lacions, que hauran d'estar enllestides a la tardor.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.