Infraestructures

Arenys de Mar posa a punt les platges de cara a l'estiu

Entre les millores s'habilitarà una zona per a persones discapacitades

Es vol potenciar la patrulla de platges amb un agent més

Es crearà un nou canal nàutic per a l'equip de vigilància

Arenys de Mar comença a preparar la temporada de platges d'aquest 2016. En aquest context, es va reunir a finals de desembre la comissió tècnica de platges per veure quins havien estat els punts forts del 2015 i quins calia potenciar de cara a la temporada de platges d'enguany, segons va explicar a aquest diari el tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Arenys de Mar, Jordi Simó. Aquesta comissió està formada per la policia local, la brigada municipal, les empreses de vigilància i salvament i neteja, així com els departaments municipals de Medi Ambient, Cultura, Esports, Turisme i Urbanisme.

Una de les mesures aprovades és habilitar una zona de la platja de la Picòrdia, al centre del municipi, per a persones amb mobilitat reduïda. En aquest cas, ja hi ha un pàrquing habilitat per a aquests usuaris, però ara es facilitarà una passera més llisa per on puguin transitar millor. Un cop a la platja estaran al costat del servei de vigilància, que tenen unes cadires especials per al bany, i a la sorra col·locaran una plataforma on es puguin instal·lar i que tindrà un espai amb ombra, gràcies a una pèrgola i un tendal. També s'instal·larà una dutxa per a aquests usuaris, ressalta Simó.

La comissió de platges també va proposar incrementar la patrulla de policia local. Actualment, la patrulla de platges la formen dos agents i s'hi vol destinar un policia més: “Així podrem tenir una patrulla els set dies de la setmana; ara, per descans, hi ha un o dos dies que no tenim aquest servei”, precisa Simó.

Per la seva banda, el servei de vigilància i salvament va demanar habilitar un canal nàutic al centre de la platja de la Picòrdia per tal de poder entrar fàcilment a l'aigua i fer una inspecció des d'allà.

Una platja per a tot l'any

El pla de gestió integral de les platges i del litoral d'Arenys de Mar, aprovat l'abril del 2014 pel ple de l'Ajuntament, té un horitzó temporal d'uns deu anys. Un dels objectius del pla és adequar la platja perquè pugui ser utilitzada tot l'any com un espai públic on anar a córrer, passejar o amb bicicleta.

El 2015, la principal prioritat va ser desenvolupar aquest pla. En aquest context, a la platja del Cavaió, a tocar de Canet de Mar i la més llarga del municipi, amb un quilòmetre, es va aprovar crear un passeig per a vianants, ciclistes i serveis d'emergències darrere de la platja. Aquest passeig, però, quedava tallat a la zona del rial de la Serp. Per evitar això, diu Simó, la setmana passada van habilitar un pont de fusta que uneix els dos costats del passeig i ara s'estan adequant els darrers detalls abans d'obrir-lo al públic. A més, el 2015 es va fer la meitat de l'aparcament en aquesta platja i aquest 2016 es vol completar la seva ordenació. Per això, Simó exposa que s'han de delimitar bé els espais de circulació dels cotxes i la bossa d'aparcament.

A l'altra banda del poble es troba la platja de la Musclera, a la qual es pot accedir a través de l'N-II i per sota del túnel del tren. El problema, diu Simó, és que quan plou l'espai queda negat i els vehicles no hi poden accedir des d'Arenys de Mar i han d'anar-hi per Caldes d'Estrac. El 2015, el consistori va col·locar un pas elevat perquè els ciutadans poguessin creuar a peu, però també volien instal·lar una bomba per retirar les aigües que s'acumulen en aquest lloc i perquè, així, puguin accedir-hi els vehicles. Simó assegura que estan pendents de l'autorització d'Adif. “Ja tenim l'autorització d'Adif per fer l'obra i l'Ajuntament té una partida per fer la inversió”, manifesta.

Arenys de Mar inverteix uns 400.000 euros per mantenir i gestionar la platja durant tot l'any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia