Infraestructures

L'R2 i l'R11 tornen a la normalitat un mes després del gran robatori de coure

Des del 15 de desembre només circulaven dos combois per hora i sentit a les dues línies

A l'R8 continuen els treballs per recuperar el servei complet

Gairebé un mes després del robatori de cable que va afectar diversos punts de la xarxa ferroviària catalana, les línies R2 i R11 van tornar ahir a la normalitat. Per la seva banda, personal d'Adif i de Renfe continuen treballant per restablir la normalitat a l'R8, que també va quedar afectada per la sostracció i que encara no està completament reparada de la incidència.

Del 15 de desembre a l'11 de gener –fins a les sis del matí d'ahir no es va establir la plena normalitat del servei– només circulaven dos combois per hora i sentit a les línies R2 i R11. El motiu era el robatori de 480 metres de coure registrat a mitjan mes passat a la bifurcació de Mollet del Vallès i els posteriors incendis per contacte de cables d'alta i baixa tensió que va causar aquesta sostracció en quatre enclavaments de la infraestructura. Com a conseqüència del foc i les flames, dos sistemes de gestió de trànsit de trens van quedar totalment destruïts, dos més van resultar molt danyats i es van causar desperfectes greus en alguns equips informàtics utilitzats per regular la circulació de combois en l'àmbit local en estacions i trajectes entre la Llagosta, Cerdanyola Universitat i Mollet-Sant Fost.

Diversos usuaris van lamentar ahir en declaracions a l'ACN els retards que han hagut de patir durant aquests dies de funcionament anòmal del servei, en què, a més de reduir-se el nombre de combois, els trajectes s'han fet amb més lentitud que habitualment. Tot i això, el fet que la incidència es registrés entorn de les vacances de Nadal ha fet que molts ciutadans no hagin hagut d'agafar el tren i, per tant, no hagin quedat afectats per la reducció del nombre de trens.

Servei restringit a l'R8

Si l'R2 i l'R11 són la cara, l'R8 és la creu. Mentre segueixen els treballs de Renfe i Adif per garantir el ple servei, la línia continua operant amb diverses restriccions a causa del robatori de coure del 15 de desembre. Així, entre les vuit del matí i les vuit del vespre, el servei circula només entre Mollet-Sant Fost i Martorell. Els viatgers de les estacions de Granollers Centre i Montmeló que utilitzen la línia han de desplaçar-se fins a la parada de Mollet-Sant Fost, on poden enllaçar amb la línia R8 i viceversa.

A més, des de l'inici del servei fins a les vuit del matí, i de les vuit del vespre al final del servei dels dies laborables i dissabte, es pot anar en tren de Martorell a Cerdanyola Universitat i s'ha habilitat un servei per carretera entre Cerdanyola UAB i Granollers Centre. Els diumenges, per la seva banda, hi ha servei de tren entre Martorell i Cerdanyola Universitat i enllaç per carretera entre Cerdanyola Universitat i Granollers Centre durant tota la jornada.

LA XIFRA

480
metres
de cable de coure es van sostreure a la bifurcació de l'estació de Mollet del Vallès.

LA DATA

15.12.2015
Dia
en què es va produir el robatori, que ha provocat incidències en el servei durant gairebé un mes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.