Infraestructures

L'Ajuntament de Cabrils gestiona la piscina perquè l'empresa està en concurs

Va intervenir la piscina a l'agost, però fins ara no l'ha pogut administrar

Avui fa una jornada de portes obertes per mostrar l'equipament als veïns

L'Ajuntament de Cabrils gestiona des d'aquest mes de gener la piscina municipal i avui ha organitzat una jornada de portes obertes per mostrar als veïns aquest equipament. L'empresa que tenia la concessió, Illa Activa, va entrar en concurs de creditors el gener de l'any passat i el mes d'agost va ser quan el consistori va decidir intervenir-ne la gestió.

Per construir aquest equipament, l'alcaldessa, Lina Morales (CIU), detalla que l'Ajuntament va invertir 2,5 milions d'euros i Illa Activa prop d'uns altres dos milions. Amb l'acord inicial entre les dues parts, l'empresa tenia la gestió de l'equipament per un període de trenta anys. L'Ajuntament, a més, pagava un cànon a l'empresa de 105.000 euros a l'any durant 17 anys.

La piscina es va inaugurar fa tres anys i mig, però Lina Morales explica que en aquest temps l'empresa concessionària “no ha fet ni un mínim de manteniment”. El problema més greu és que l'empresa no ha fet front al pagament del crèdit bancari per finançar la seva part de les obres a través d'una hipoteca sobre la concessió. “Ens consta –perquè van venir del banc a parlar amb nosaltres fa poc– que no van pagar mai res”, remarca.

Finalment, l'empresa va entrar en concurs de creditors, l'Ajuntament va recuperar la concessió de la piscina a l'agost, però no ha pogut gestionar-la fins ara “perquè constava en contracte”, explica Morales. La batlle exposa que ara han deixat de pagar els 105.000 euros del cànon a Illa Activa. “El banc sí que reclama uns diners, però penso que els ha de reclamar a l'empresa, no pas a nosaltres”, argumenta.

Morales lamenta que es van trobar les instal·lacions de la piscina en mal estat: una de les calderes no funcionava i i els panys de les taquilles estaven trencats. El consistori s'ha gastat uns 70.000 euros en el seu manteniment, però preveu que en poden ser més. “Hem de portar una caldera d'Alemanya”, subratlla.

LA XIFRA

2,5
milions
es va gastar l'Ajuntament per construir aquesta piscina, que l'ha gestionat fins ara una empresa privada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.