Infraestructures

Vilademuls busca el causant de la contaminació del pou de Vilafreser

L'Ajuntament ha requerit la concessionària de l'AP-7 a informar-lo de quins materials va utilitzar per aixecar el mur de contenció dels enllaços amb l'N-II

Amb un decret d'alcaldia que haurà de ratificar el ple, l'Ajuntament de Vilademuls ha requerit Abertis, la concessionària de l'autopista AP-7, que els doni documentació dels materials químics que es van fer servir quan van aixecar el mur de contenció dels enllaços definitius de l'AP-7 amb l'N-II. El consistori vol esbrinar si hi ha una relació de causa-efecte entre l'obra i la contaminació amb mercuri del pou –situat a la vora del mur– que ara fa un any es va haver de tancar a Vilafreser. “Van fer el mur i tot seguit vam detectar la contaminació”, va argumentar ahir l'alcalde, Àlex Terés (CiU), per al qual és molt important concretar responsabilitats, atesos els perjudicis que ha comportat la contaminació.

Una bona notícia

El problema del dèficit d'aigua en determinades èpoques de l'any que pateix Vilademuls –agreujats pel tancament de l'esmentat pou de Vilafreser– està en vies de solució, després que l'aforament realitzat en un pou en desús, també del poble de Vilafreser, ha donat bons resultats: la quantitat i la qualitat de l'aigua que se'n pot extreure donaria per compensar el dèficit en el subministrament. “Però això només és el primer pas, queda molta feina a fer”, recalca l'alcalde, referint-se al fet que ara caldrà projectar, buscar finançament i construir les connexions a la xarxa. “Ens podem trobar de nou amb problemes aquest estiu”, tem Terés.

Ajuda econòmica

D'altra banda, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha concedit una subvenció a l'Ajuntament perquè es pugui completar la interconnexió entre els dipòsits d'aigua dels nuclis de Galliners i Vilamarí. L'any passat ja es va fer una connexió, però de manera provisional (la van executar voluntaris del poble) per tal de pal·liar la falta d'aigua que es va patir durant uns mesos, arran de la sequera.

Una altra ajuda econòmica que rebrà Vilademuls –en aquest cas, de la Diputació– compensarà la despesa extra que el consistori va haver de fer l'any passat amb el lloguer de camions cisterna per distribuir l'aigua a les cases i veïnats on no arribava el subministrament.

LA FRASE

Van fer el mur dels enllaços i tot seguit vam detectar la contaminació
Àlex Terés
ALCALDE DE VILADEMULS

LA DATA

02-2015
Va ser el mes
en què es va tenir coneixement de la contaminació del pou.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia