Infraestructures

Justícia va aconsellar la cessió de la presó vella a la ciutat de Figueres

L'Ajuntament de Figueres demana la cessió gratuïta de la presó vella a la Generalitat, un cop ha quedat en desús per la posada en funcionament del nou centre penitenciari Puig de les Basses. De fet, en un conveni entre el consistori i el Departament de Justícia de la Generalitat signat el novembre de 2005 (amb Joan Armangué d'alcalde) ja es parlava d'aquesta possibilitat, ja que es preveia que la nova presó obriria el 2009, tot i que després ho va fer amb anys de retard, el 2014.

En aquell moment, fa onze anys, el Departament de Justícia va deixar per escrit que veia de bon ull que la ciutat de Figueres es quedés l'edifici catalogat de forma gratuïta un cop deixés de funcionar. En concret, Justícia valorava “positivament” que es fessin “les accions necessàries per a la cessió de la titularitat de l'immoble a l'Ajuntament de Figueres”. Tot i que hi afegia “respectant” la normativa vigent. El 2005 també es va acordar crear un grup de treball per decidir els futurs usos.

Actualment, Patrimoni de la Generalitat –que és el titular de l'antiga presó– opta per la venda de l'edifici, com ha fet altres cops. Però l'Ajuntament de Figueres reclama que la cessió ha de ser gratuïta. De fet, acaba d'enviar una proposta de conveni tant a Patrimoni com també a Ensenyament (s'hi ha de fer l'escola Carme Guasch) per arribar a un acord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona