Infraestructures

Premià de Mar vol més seguretat als entorns de l'estació

El govern demanarà a la Generalitat que hi instal·lin més semàfors o radars per reduir-hi el nombre d'accidents

El govern en minoria de Premià de Mar demanarà a la Generalitat que faci instal·lar més mesures de seguretat als rodals de l'estació de tren. Tal com va manifestar l'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch (CiU), aquestes mesures implicarien la possibilitat de col·locar-hi més semàfors o algun radar perquè facin reduir la velocitat dels vehicles que passen per aquest punt, que és a la carretera N-II. “És un indret on hi ha hagut molts sinistres i necessitem mesures per reduir la velocitat en aquest entorn”, va manifestar Buch, que va remarcar que els principals moments de perill transcorren “sobretot a les hores punta”, que és quan hi ha més afluència de viatgers a l'estació de tren.

Es dóna la circumstància que actualment l'únic accés directe per als vianants cap a l'estació és travessant l'N-II a través d'un pas zebra, un punt molt perillós per la gran densitat de vehicles que hi circulen i que està regulat per un semàfor que algun cop fins i tot s'ha avariat.

En aquest sentit, Buch va recalcar el fet que “l'objectiu final és que tan els vehicles com els vianants facin cas de les normes de circulació”. Precisament en aquest punt un motorista hi va perdre la vida al novembre del 2014 a causa d'un accident. Com a conseqüència d'aquest fet, la carretera N-II va quedar tallada en direcció a Mataró durant prop d'una hora.

LA FRASE

Hi ha hagut molts sinistres i necessitem mesures per reduir la velocitat en aquest entorn
Miquel Buch
alcalde premià de mar

Complementari als accessos

L'alcalde de Premià de Mar va comentar que aquesta petició es farà de manera independent al projecte de millora dels accessos a l'estació de tren del municipi. La proposta consisteix, a grans trets, a reobrir el pas subterrani –que feia uns tres anys que tenia l'accés tancat– que passa per sota l'N-II i a eixamplar la vorera adjacent entre l'estació de tren i l'N-II. Per la seva banda, la plataforma Estació Premià també ha aportat millores al projecte, amb l'ampliació de l'amplada de l'escala del pas subterrani.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia