Infraestructures

Compromís pel centre intermodal de Vilamalla

La Generalitat farà el tram de via d'ample europeu per suplir l'Estat si aquest no el fa

El president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, ha obtingut el compromís que, si l'Estat no fa el tram de via d'ample europeu que falta per connectar l'estació de Vilamalla amb el centre logístic i intermodal de Vilamalla, la Generalitat ho assumirà. En una entrevista ahir a Catalunya Ràdio, Espadalé va explicar que, arran d'una conversa que va mantenir dilluns amb Josep Rull, el conseller de Territori i Sostenibilitat li va assegurar que no es pot deixar perdre l'oportunitat de fer aquesta plataforma, i va concloure: “Si no ho fan ells [l'Estat], ho farem nosaltres.”

Actualment falta construir un tram de 750 metres de llarg per connectar el centre logístic de Vilamalla amb l'estació de tren i la xarxa de via d'ample europeu. Una inversió que, segons Espadalé, estava pressupostada en quatre milions d'euros quan l'Estat s'havia compromès a realitzar-la. En la mateixa entrevista, el president de la Cambra de Comerç recorda que es va reunir fins a tres vegades a Madrid amb el secretari d'estat d'Infraestructures per tirar endavant aquesta obra; en l'última d'aquestes reunions, a final del 2015, Espadalé en va treure la conclusió que l'Estat ja no volia fer-la i a partir d'aquí es van iniciar les gestions amb la Generalitat per poder tirar endavant l'obra des de Catalunya.

Prèviament, a final del 2015, el president de la Cambra de Comerç ja havia alertat que dues grans empreses estaven interessades a instal·lar-se a Vilamalla i podrien fer-se enrere si no es concreta aquest enllaç amb l'ample europeu. Concretament, una d'aquestes empreses és una societat líder en el sector del transport de cotxes.

A més, Espadalé també subratlla que tirar endavant aquest equipament permetria potenciar l'eix mediterrani i el trànsit ferroviari del túnel del Pertús, on actualment no passen prou trens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia