Infraestructures

Obres de reforç per al dic de recer del Port de la Selva

Els treballs reforçaran l'estructura desgastada pels temporals i formen part del pla d'inversions a càrrec de Ports de la Generalitat

La previsió és que els treballs estiguin acabats a finals de març

El Port de la Selva tindrà un dic més segur i més funcional amb les obres que s'estan duent a terme aquests dies, a càrrec de Ports de la Generalitat. Les obres de reforç del dic de recer que es van iniciar el 29 de gener continuen
a bon ritme i, si la meteorologia ho permet, la previsió és que aquests treballs finalitzin a finals de març, complint els terminis anunciats de dos mesos de durada. Fonts de Ports de la Generalitat expliquen que l'actuació va començar amb la demolició del mur de l'espatller que hi ha en el tram final del dic de recer, per facilitar la col·locació de la nova escullera. Ara s'estan reposant els blocs d'escullera en aquesta zona. Després, es construirà el nou tram d'espatller i es renovarà el paviment de la zona.

Onatges i temporals

El dic on s'actua té una longitud de 210 metres i una amplada de 25 metres i l'actuació se situa a l'extrem final del dic de recer, un tram de 98 metres de longitud afectat pels onatges dels temporals de tramuntana dels darrers anys. Els temporals han desplaçat part dels blocs d'escullera i han erosionat aquest tram del mur de l'espatller. L'objectiu del projecte d'obres (que forma part del pla d'inversions 2014-2017 de Ports de la Generalitat) és incrementar la funcionalitat i les condicions d'abric del port del Port de la Selva per donar més servei als usuaris. L'obra ha estat adjudicada per un import de 208.200 euros (inferior a la licitació inicial, que havia estat de 297.505 euros).

Josep Maria Cervera, alcalde del municipi, explica que si bé el Port de la Selva és a recer dels temporals de llevant, aquest dic té la funció de protegir la zona portuària de la tramuntana. Cervera hi afegeix que no recorda que mai s'hagi refet el dic (l'última intervenció es remuntaria a una cinquantena d'anys), i aquesta obra ha de garantir que passarà molt de temps fins que no s'hi hagi de tornar a fer cap més actuació.

LA XIFRA

208.200
euros.
És l'import (sense IVA) pel qual es van adjudicar les obres en curs per reforçar el dic del Port de la Selva.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia