Infraestructures

Tiana resol els problemes de pressió amb un nou dipòsit

La infraestructura té una capacitat de tres milions de litres d'aigua i permetrà augmentar l'autonomia del poble

Entrarà en servei al setembre

Tiana té un nou dipòsit d'aigua amb capacitat per a tres milions de litres. Aquesta infraestructura, que està previst que entri en funcionament el mes de setembre que ve, servirà per millorar la pressió de l'aigua de la xarxa al centre del poble. La seva gran capacitat també permetrà augmentar l'autonomia municipal en cas que hi hagi un tall de subministrament.

D'aquesta manera, l'Ajuntament dóna resposta a una demanda històrica dels veïns del centre de la vila, que es queixaven de la falta de pressió de l'aigua en algunes cases particulars, que afectava de manera evident els pisos superiors. La millora ha estat assumida per l'empresa Aigües Ter Llobregat (ATLL), que va construir el dipòsit l'any 2009, i la seva concessionària municipal, Sorea, que abonarà prop de 93.000 euros a través del seu fons de reposició per pagar les obres necessàries per a la posada en marxa del dipòsit, que consisteixen en la connexió amb la canonada del carrer de Sant Cebrià i la instal·lació de tres vàlvules per controlar la pressió de l'aigua en diferents punts. El cost també cobreix l'anul·lació de dos dipòsits municipals, el del seminari i el que hi ha a l'edifici de Correus, que provocava sorolls i humitats en aquest punt del centre de la vila. La regidora d'Urbanisme, Núria Garcia, explica que el tancament d'aquest dipòsit i del pou que hi ha al mateix espai “permetrà alliberar l'edifici per a altres usos”.

L'entrada en funcionament de la nova infraestructura es farà coincidir amb una campanya per mirar de treure els dipòsits particulars que encara tenen algunes cases del centre. “Es tracta d'un sistema poc eficient”, argumenta Garcia, que hi afegeix que amb l'increment de la pressió de l'aigua “ja no tindrà cap justificació tenir un dipòsit propi.”

El nou dipòsit de 3.000 m³, està situat a Can Puigcarbó i es va construir per donar resposta al creixement urbanístic de diferents punts de Tiana, que finalment ha quedat aturat. A partir del setembre se sumarà al de Can Ballús, al costat de l'Alegria, que té una capacitat de 800 m³.

LA XIFRA

93.000
euros
és el cost global de l'obra que permetrà posar en marxa el dipòsit i que sufragarà Sorea.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.