Infraestructures

Montcada reclama a Adif que faci un pàrquing

L'Ajuntament exigeix el compliment d'un conveni del 2011 que beneficia Can Sant Joan

No descarta interposar un recurs si no n'obté una resposta positiva

L'Ajuntament de Montcada i Reixac vol que l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) transformi la plaça de la Pedra, que és a tocar de l'estació de Montcada Bifurcació, en un aparcament públic per al barri de Can Sant Joan. Es compliria així, segons el consistori, un conveni signat el 2011 per l'anterior executiu socialista amb Adif. El nou equip de govern, format per ICV-EUiA, ERC i Cercle, ha presentat un requeriment a l'empresa ferroviària perquè faci el pàrquing per a un centenar de vehicles i motocicletes. En un comunitat, el consistori deixa clar que es tracta d'un pas previ a la interposició d'un recurs contenciós administratiu en el cas que Adif continuï sense donar resposta a la situació. Segons l'alcaldessa, Laura Campos, “Adif no ha donat mostres de complir el que va prometre el 2011; de fet, nega que se signés aquest acord i es manté en la més absoluta inactivitat; aquesta és una mostra més del tracte indignant que l'empresa ferroviària manté envers el nostre municipi”. Per Campos, es vol desencallar la situació arran de la necessitat d'aparcament que hi ha al barri de Can Sant Joan.

No és, però, el primer cop que el nou executiu reclama a Adif el compliment de l'acord, ja que Campos ha instat l'empresa a condicionar tot els espais afectats per la línia del tren d'alta velocitat i a retirar les runes situades al costat de l'escola Font Freda del municipi.

Espai per a cent cotxes

A finals de març del 2011, la llavors alcaldessa de Montcada, María Elena Pérez, va signar un conveni de col·laboració amb Adif per promoure la integració urbanística de les infraestructures ferroviàries al barri de Can Sant Joan.

L'acord preveia la construcció d'un aparcament públic a la plaça de la Pedra, propietat de l'empresa, amb capacitat per a cent places per a cotxes i una vintena per a motos. L'espai està situat entre l'estació de Montcada Bifurcació i el barri i, ara per ara, no té cap ús concret. A més, el conveni incloïa la col·locació d'una pantalla vegetal i una zona arbrada.

Reunió a Madrid pel cobriment

Una delegació de l'Ajuntament de Montcada, encapçalada per l'alcaldessa, Laura Campos, es reunirà aquesta tarda amb la ministra de Foment en funcions, Ana Pastor, per parlar de fer subterrània la línia de França a l'altura del municipi. No està previst que es tractin altres reclamacions relacionades amb Adif, com ara el pàrquing. “El nostre objectiu és aconseguir de la ministra un compromís i un calendari d'inici de les obres del cobriment”, deia ahir Campos. La reunió es va convocar la setmana passada després que hi hagués el segon atropellament mortal en una setmana, un fet que fa que el nombre de víctimes pugi fins a 165. La comitiva també té previst reunir-se amb els grups de la comissió de Foment del Congrés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.