Infraestructures

Foment començarà el 2017 a cobrir el tren a Montcada

El ministeri, la Generalitat i els consistoris de Montcada i Barcelona redactaran un conveni i faran actuacions a curt termini per evitar més atropellaments

El Ministeri de Foment inclourà una primera partida pressupostària per iniciar el cobriment de la línia R2 que uneix Barcelona amb Portbou a l'altura de Montcada i Reixac. Aquest és el compromís que l'alcaldessa, Laura Campos, va arrencar de la delegació del ministeri encapçalada per la ministra en funcions, Ana Pastor, durant la reunió que van mantenir ahir a la tarda a Madrid. Campos va explicar que la partida servirà per cobrir la “primera fase del projecte”. Les parts van acordar que a finals d'abril es reuniran, incloent la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona, per “redactar el conveni que farà realitat i establirà les bases per fer subterrània la línia R2”, va explicar Campos. D'aquesta manera, es concretarà l'acord del 2007 en què s'havien compromès a fer en paral·lel les obres del tren d'alta velocitat amb el cobriment de l'R2, i que el govern estatal mai va complir.

Campos va valorar positivament els compromisos de la ministra, però és conscient que el més difícil és que es compleixin. “S'ha obert una finestra d'oportunitat”, admetia, tot i que Pastor va iniciar la reunió oferint fer subterranis només els dos passos a nivell, un fet que la delegació montcadenca va rebutjar per reclamar que es complís la promesa del cobriment total.

La pròxima trobada, a finals d'abril, servirà per actualitzar el projecte dividit en cinc fases i que ja van entregar a l'Ajuntament el 2011 amb un pressupost global de 350 milions d'euros. El grup també servirà per estudiar el retorn econòmic de l'alliberament de la superfície sortint del cobriment i per definir actuacions a curt termini per evitar accidents mortals com el de la setmana passada

El secretari general d'Infraestructures, Manuel Niño, va reconèixer que la població vallesana és una de les més afectades per la fractura que suposa el pas del tren, i que el cobriment és l'actuació “que desitja l'Ajuntament i també Foment”.

LA FRASE

La reunió marca un punt d'inflexió i obre una finestra d'oportunitat que ara s'haurà de concretar
Laura Campos
Alcaldessa de Montcada i Reixac


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia