Infraestructures

Vilamalla cedeix 62.000 m² vora la terminal intermodal

L'Ajuntament vol facilitar la instal·lació de dues empreses que ja hi serien si Adif desencallés l'accés del centre al TAV

L'Ajuntament de Vilamalla ha cedit 62.000 m² de terrenys a l'empresa pública Cimalsa, que promou la terminal intermodal del Far-Vilamalla. La cessió s'ha formalitzat amb un conveni entre l'Ajuntament i Cimalsa, i segons l'alcalde, Carles Àlvarez, es tracta de donar un impuls al desenvolupament de la terminal i el centre logístic Logis Empordà. Segons l'alcalde, la necessitat de més terrenys era una de les condicions de les empreses Tradisa i Mosolf per instal·lar-se a la zona, dues empreses que ja tenen un complex de trànsit de vehicles al nord de França i que estarien interessades a desenvolupar una plataforma similar a l'Alt Empordà, enfocada al mercat de la península Ibèrica.

Isidre Gavín, director general de Cimalsa, confirma que la terminal necessitava més superfície, especialment pel que fa a emmagatzematge, i que aquests terrenys al costat de la terminal, pels quals ja s'estava negociant amb l'Ajuntament, són un aspecte molt positiu pel desenvolupament de la zona.

Pel que fa a la instal·lació de les dues empreses en qüestió, Gavín especifica que Cimalsa continua negociant i que de fet amb una d'aquestes societats ja hi ha un preacord de fa tres anys. Les dues societats es dediquen al transport en el sector de l'automòbil en un sentit ampli, transport de cotxes i càrrega general de components relacionats amb l'automòbil. Gavín, però, destaca que la terminal intermodal que promou Cimalsa no serà d'ús exclusiu i que estan en contacte amb altres operadors interessats. Tant pel que fa a aquestes dues empreses com a altres candidates, el director de Cimalsa recorda que les instal·lacions ja s'haurien concretat si Adif no obstaculitzés l'arribada de les vies de l'alta velocitat a la terminal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia