Infraestructures

L'aerolínia sueca Scandjet suspèn l'arribada a Girona

Les “baixes vendes” fan que la companyia cancel·li els vols que havia programat des de set ciutats sueques per a aquest any

Era la gran aposta de les institucions gironines per diversificar l'aeroport

La companyia aèria Scandjet, la gran aposta de les institucions gironines i catalanes per diversificar l'aeroport de Girona, no volarà finalment aquest any a Vilobí. El director de l'aerolínia, Pavel Maksimovski, va explicar ahir a aquest diari que s'han vist “forçats” a suspendre els vols entre Girona i set ciutats sueques que havien programat entre el maig i el novembre d'aquest any per les “baixes vendes”. Maksimovski no descarta incloure Girona en els plans per al 2017.

Scandjet havia fet una forta aposta pels vols a Girona, ja que volien convertir la Costa Brava en un dels grans mercats de la companyia, que fins ara s'ha centrat en Croàcia. Oferien vols a partir de 99 euros entre set ciutats sueques –Göteborg, Kalmar, Karlstad, Kristianstad, Ume, Lulea i Norrköping– i Vilobí, i també paquets d'allotjament a la Costa Brava. Per a aquest any l'oferta era de 17.640 seients, però volien créixer a partir del 2017, ja que confiaven en el potencial de la marca Costa Brava. De fet, van afirmar que s'agafaven el 2016 com a test, “com un any per aprendre a caminar abans de córrer”. La companyia, que va dir que venia a cobrir el buit deixat per Ryanair –que ja no ofereix cap vol a Suècia des de Vilobí–, havia inclòs fins i tot un apartat en català al web.

Un altre revés per a l'AGi

Scandjet havia d'arribar a Girona gràcies a un acord amb l'Associació per al Desenvolupament de les Comarques Gironines (AGi), formada per la Generalitat, la Diputació i la Cambra de Comerç, que a canvi es van comprometre a fer campanyes a Suècia per un valor de 60.000 euros. La presentació a Girona de Scandjet, al gener, va ser el primer gran acte de l'AGi des de l'acord del 2011 amb Ryanair que no s'ha complert mai.

LA XIFRA

17.640
seients
havia posat a la venda Scandjet per a aquest any entre set ciutats sueques i l'aeroport de Vilobí.

LA FRASE

A causa de les baixes vendes estem forçats a cancel·lar la nostra programació prevista a Girona
Pavel Maksimovski
director de scandjet

Un estiu menys diversificat

Amb la cancel·lació de la programació de Scandjet queda tocada la diversificació de companyies i rutes que havia de marcar aquesta temporada d'estiu a l'aeroport Girona-Costa Brava. Scandjet havia de ser la principal novetat, amb la britànica Jet2.

Així, finalment aquest estiu hi haurà 20 companyies fent vols comercials a Vilobí (entre rutes regulars i vols xàrter), quatre més que l'estiu del 2015, però oferiran només 48 destinacions diferents, quan l'any passat en van ser 49. El motiu d'aquesta davallada, tot i l'augment de companyies, és la retallada que ha fet Ryanair, que només fa 29 rutes, set menys que un any enrere.

En la presentació de Scandjet, fa tres mesos, el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, va subratllar l'aposta per la diversificació i va remarcar que el nombre de destinacions en rutes regulars aquest estiu seria més alt que el 2015, tot i la retallada de Ryanair, per la incorporació de Jet2 i Scandjet. A més, va augurar “més bones notícies” els mesos següents. Finalment, però, no n'hi ha hagut i hi ha quatre destinacions regulars menys que l'estiu passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona