Infraestructures

El govern i els ajuntaments es posen d'acord i es faran les rotondes de les Preses

La Generalitat adjudica el projecte d'una de les dues rotondes que havien demanat els dos consistoris afectats a fi de reduir les cues que es generen a la C-152

Abans de final d'any estaran enllestits els projectes de les rotondes dels extrems de la travessera de la C-152 de les Preses (una part de la qual és al terme de la Vall d'en Bas) amb les quals es volen reduir les cues que sovint s'hi fan. La Generalitat ja ha adjudicat la redacció del projecte d'una de les rotondes. El pressupost de tota l'obra serà d'un milió d'euros, aproximadament.

Falta saber on

L'emplaçament exacte de les rotondes es concretarà aviat. “El que és important és que es faran”, va dir ahir l'alcalde de la Vall d'en Bas, Lluís Amat, que juntament amb el seu col·lega de les Preses, Pere Vila, la setmana passada va conèixer l'estudi previ que havia elaborat la Generalitat. “Hi ha algunes coses a concretar, que anirem solucionant els dies vinents”, hi va afegir Amat. Entre altres mesures correctores, paral·lelament a la posada en servei de les rotondes, es prohibirà que els cotxes facin girs a l'esquerra, una maniobra a la qual s'atribueixen bona part de les cues que s'originen a la travessera. Qui vulgui trencar a l'esquerra haurà de dirigir-se a la rotonda següent i canviar de sentit. Si la Generalitat fa cas als dos ajuntaments, s'eliminaran els semàfors, a fi que la circulació sigui com més fluïda millor. No es descarta, però, que se'n mantingui algun que sigui activat pels vianants quan vulguin travessar la carretera.

Esperant la variant

Aquestes intervencions són mesures per minimitzar els problemes de trànsit que hi ha a les Preses mentre no estigui construïda la variant, que enllaçarà els accessos dels túnels de Bracons (C-37) amb la futura variant d'Olot.

LA FRASE

Hem de concretar el punt exacte on es construiran, però el que és important és que les rotondes es faran
Lluís Amat
ALCALDE DE LA VALL D'EN BAS

LA XIFRA

1
milió
d'euros, aproximadament, serà el pressupost de la construcció de les dues rotondes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia