Infraestructures

Menen pressa per la torre de Bucs de Camprodon

El Parlament insta el govern, a proposta del PSC, a construir-la en aquest indret o en un altre de més adient

Donarà cobertura de TDT i mòbil als nuclis

El Parlament ha instat el govern a construir la torre de telecomunicacions dels Bucs en un emplaçament que garanteixi una bona cobertura de TDT, telefonia mòbil i banda ampla als nuclis de Camprodon de Rocabruna, Beget, Salarça, Bolós i Font Rubí, és a dir, a la meitat del terme municipal. La iniciativa és del grup parlamentari del PSC i l'ha impulsat a la comissió d'empresa i coneixement.

En el text de la proposta aprovada, es deixa clar que ha de prevaldre l'argument que és un recurs bàsic per a aquell territori, ja que són zones aïllades. És, doncs, una necessitat tant per als veïns i els seus negocis com per als visitants. Cal recordar que tots aquest nuclis tenen molts segons residents i que, a més, són punts d'interès turístic.

També s'hi remarca que la construcció d'aquesta torre de telecomunicacions ha estat una prioritat per al govern de Camprodon. El 2012, va incloure una partida de 132.000 euros per l'electrificació de la torre. Eren diners del Puoisc que ara han destinat a urbanitzar el carrer de Sant Roc.

LA DATA

2012
és l'any en què
l'Ajuntament de Camprodon va pressupostar 132.000 euros per cofinançar la torre.

Un altre emplaçament

La torre de telecomunicacions no es construirà al coll de Bucs tal com s'havia planejat en un primer moment, sinó en un altre emplaçament. L'alcalde, Xavier Sala, ha justificat el canvi de projecte en el fet que l'anterior s'havia de finançar amb el pla Connecta, que no va prosperar a causa dels problemes econòmics de la Generalitat. I ara, el govern local ha apostat per una altra ubicació que encara millora més la cobertura i que, sobretot, optimitza els costos respecte a l'anterior en aspectes com ara els dels accessos i l'alimentació elèctrica. L'Ajuntament està acabant de polir els detalls del projecte amb l'empresa instal·ladora. De fet, però, ho vol tenir tot a punt per quan hi hagi el finançament que cal. Sala ha justificat el canvi de destinació demanat a Governació dels diners del Puoisc al·legant que, en cas contrari, els haurien perdut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia