Infraestructures i serveis

mobilitat

peatges

La FAVM acusa Autema de fer descomptes aleatoris a la C-16

La Federació de Barris de Manresa afirma que és “una maniobra de la concessionària per fer pressió a la Generalitat”

El departament diu que “davant un error, l'ordre sempre és pagar a l'usuari que reclama”

La Federació d'Associacions de Veïns de Manresa (FAVM) afirma que Autema està aplicant els descomptes a l'autopista C-16 “de manera aleatòria” amb la intenció “de fer empipar els usuaris i de fer pressió a la Generalitat”, que manté un litigi obert amb la concessionària per les condicions: ara, el govern paga pels cotxes que passen i no per una expectativa de guany que es considerava massa elevada.

Ho va explicar ahir Enric Martí, president de la FAVM, després que “s'hagin constatat casos” en els quals “no s'han atès les reclamacions dels usuaris als quals no s'havien aplicat els descomptes”. Segons va relatar, Autema va reconèixer els errors que hi havia hagut, però va dir a aquests usuaris que “no els podia tornar els diners de les reclamacions fetes després del 15 de febrer perquè estaven pendents de validar un acord amb la Generalitat, i en tenim proves, tenim les gravacions”. Autema es va negar a fer declaracions sobre aquest tema.

Per la seva banda, el Departament de Territori va respondre: “Quan hi ha una reclamació per un error, Autema ens ho comunica, i si es comprova que és així l'ordre sempre és que es pagui a l'usuari.” Respecte a la data del 15 de febrer, les mateixes fonts van dir que no saben “d'on surt” i hi van afegir que “no hi ha cap acord que s'hagi de validar”. I van donar xifres: fins ara, hi ha hagut 400.000 trànsits bonificats i 200 reclamacions, “un 0,05% del total”.

Enric Martí, però, hi va insistir: “És una maniobra d'Autema, perquè hem comprovat el bon funcionament del Teletac i hi ha gent a qui s'aplica els descomptes i n'hi ha que no; volen que hi hagi dubtes.” Respecte al nombre d'afectats, va argumentar que “la gent que reclama és la que porta un control i hi passa cada dia, els altres potser ni ho saben”.

En representació del Consell Comarcal del Bages i del Consorci Viari, Joan Badia va dir ahir que s'ha demanat una reunió amb el conseller Rull, que es farà a final de mes, per esclarir “tot el desgavell”.

Sallent i el Parlament

Dins la mateixa autopista, el col·lectiu de Sallent que lluita perquè el municipi es pugui beneficiar dels descomptes farà arribar “el que és un greuge comparatiu” al Parlament a través de la diputada Adriana Delgado (JxSí), que ahir va avançar que estan treballant amb el Consorci Viari perquè el govern estudiï la possibilitat d'aplicar els descomptes des de Santa Anna.

LA XIFRA

200
reclamacions per errors en el Teletac, “un 0,05% de tot el trànsit bonificat, que és de 400.000”, diu el govern.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia