Infraestructures

Mollerussa inicia les obres del pas subterrani que unirà l'estació de tren i la d'autobús

Tindrà una amplada de 5 metres i serà d'ús exclusiu per a vianants

La nova terminal d'autobusos ja s'ha posat a licitació i es preveu enllestir-la l'estiu del 2017

L'Ajuntament de Mollerussa i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat han signat un conveni per formalitzar les obres de construcció d'un nou pas subterrani que unirà l'entorn de l'actual estació de tren amb la futura terminal d'autobusos de la ciutat, prevista a la zona.

Els treballs es van iniciar oficialment ahir, coincidint amb la signatura del conveni a càrrec del secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, i de l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona.

Els treballs d'execució del nou pas s'allargaran durant sis mesos, amb la previsió que estigui enllestit a final d'any o el gener del 2017. Tindrà una amplada de 5 metres, destinats únicament al pas de vianants, i es convertirà en el primer que hi ha a la ciutat d'aquestes característiques.

Es preveu que un cop finalitzin aquestes obres ja estigui adjudicada la construcció de la futura estació d'autobusos de la ciutat, situada a l'altra banda del pas inferior. Els treballs de la nova terminal es van posar a licitació ahir i s'espera que la nova infraestructura pugui estar en marxa d'aquí a un any, l'estiu del 2017.

Les dues actuacions suposen una inversió de més de 2 milions d'euros, íntegrament a càrrec del govern. En el cas de la construcció del pas subterrani, serà necessari tallar la circulació ferroviària durant un cap de setmana, que es planificarà properament. Pel que fa a la futura estació d'autobusos, tindrà cinc andanes i disposarà d'un edifici on hi haurà, entre altres serveis, la sala d'espera.

El secretari d'Infraestructures, Ricard Font, va destacar que les obres serviran per resoldre una “cicatriu urbana” i integrar una infraestructura de transport a la ciutat.

Per la seva banda, l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va explicar que l'actuació suposarà millorar les connexions de la ciutat “per fer-la més permeable i guanyar en seguretat a l'hora de creuar les vies del tren”.

En aquest sentit, està prevista l'adequació d'un aparcament al costat de la futura estació d'autobusos per facilitar l'estacionament dels vehicles a la zona i fomentar els desplaçaments a peu fins al centre de la ciutat, utilitzant el pas subterrani.

Millores en el servei de bus i tren a la ciutat

La posada en funcionament de l'estació d'autobusos davant de la del tren implicarà un estudi de l'actual oferta de transport públic de la ciutat. L'objectiu serà evitar duplicitats de freqüències i estudiar la millora integral del servei. Tant l'alcalde de Mollerussa com el secretari d'Infraestructures van coincidir que el model d'estació intermodal influirà positivament en un augment de la demanda d'ús del transport públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia