Infraestructures

Tàrrega vol els terrenys destinats al parc sanitari

Reclama a la Generalitat el retorn de l'espai i l'ampliació urgent del CAP

El ple de l'Ajuntament de Tàrrega sotmetrà a votació aquesta nit reclamar a la Generalitat els terrenys que li havia cedit el 2005 per construir el parc social sanitari. Es tracta d'un projecte que s'havia de situar al costat de l'actual centre d'atenció primària i que havia d'incloure una residència social i un hospital que s'havia de convertir en el segon centre més important de la província després de l'Arnau de Vilanova. La cessió dels terrenys va caducar el 2010, cinc anys després de la signatura del conveni. En no desenvolupar-se el projecte, la finca torna a ser propietat del consistori, però per formalitzar administrativament el retorn de la titularitat l'Ajuntament haurà de fer el tràmit de la reclamació que realitzarà ara, després de set anys.

L'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Perelló, ha explicat que la ciutat no renuncia al parc social sanitari però que, sent conscients de la situació econòmica actual, el que es demana és que es faci l'ampliació del CAP, que ha qualificat de “necessària i molt urgent”.

En aquest sentit, Perelló ha destacat que és un servei necessari no només per a la ciutat sinó també per a tota la seva àrea d'influència, ja que moltes persones de l'Urgell i la Segarra es visiten a Tàrrega.

El projecte tenia un pressupost d'uns 38 milions d'euros i havia d'ocupar una superfície de més de 17.000 metres quadrats.

A la signatura del conveni el consistori de l'època va renunciar a una subvenció de 300.000 euros que s'havia de dedicar a la residència de l'hospital de Tàrrega”, a canvi del parc social sanitari que havia d'incloure la part de residència social.

“Això és un argument que nosaltres utilitzem per reclamar per què ens vam quedar sense la inversió que van prometre i van dibuixar per a la nostra ciutat, i esperem com a mínim que la inversió es faci en un sentit o altre”.

El ple d'aquest dijous votarà aprovar la reversió de la finca. Entre altres punts destacats, també tractarà de l'inici de l'expedient de la declaració de l'església de Santa Maria de l'Alba com a bé cultural d'interès local en la categoria de monument històric i proposarà també com a bé cultural d'interès local el Pou de Gel, acabat de restaurar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.