Infraestructures i serveis

Medi ambient

El Consell de la Garrotxa, disposat a dialogar sobre la planta de Sant Jaume

El president de l'ens comarcal, Joan Espona, es reunirà amb l'alcalde per parlar de la polèmica ubicació i diu que “no hi ha res innegociable”

El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, institució promotora de la planta de tractament de deixalles que està previst fer a can Coma de Baix, a Sant Jaume de Llierca, es reunirà properament amb l'alcalde d'aquest municipi, Jordi Cargol (CiU), per tractar de la ubicació de les instal·lacions. “En aquest món no hi ha res innegociable”, va dir ahir el president del Consell, Joan Espona (CiU). És una afirmació que es pot interpretar com que s'obre la possibilitat que el complex es construeixi al polígon industrial, que seria l'alternativa més factible. També va assenyalar, però: “No ens mourem de la nostra línia”, que és anar cobrint el full de ruta establert. En aquest sentit, en el pròxim ple del Consell es ratificarà el conveni pel qual la Generalitat destinarà 14 milions a la construcció de la planta. Espona considera que aquest conveni és la demostració que la Generalitat avala el projecte.

Respecte a la trobada anunciada per al dia 13 al Parlament entre les parts implicades, Espona va desmentir que el Consell hi assisteixi per debatre. “Hi anirem a informar i prou”, va assegurar.

L'Ajuntament (govern i oposició) vol evitar que s'executi el pla especial urbanístic previ a la construcció de la planta a can Coma de Baix, i manté en contra del pla un recurs al tribunal contenciós administratiu. Per la seva banda, l'associació de veïns de Sant Jaume contraris a la planta reclama que la planta no es faci, ni en aquest municipi ni en cap altre lloc de la Garrotxa, perquè no la veuen necessària. Això últim ho va desmentir ahir el director del Consorci de Medi Ambient de la Garrotxa (Sigma), Francesc Canalias, segons el qual ha quedat demostrat tècnicament que les deixalles generades a la Garrotxa i el Pla de l'Estany (les dues comarques que farien servir la planta de Sant Jaume) no podrien ser absorbides per les instal·lacions d'Osona i l'Alt Empordà.

Contra rellotge

Tant Espona com Canalias van remarcar la urgència de posar en funcionament la planta com més aviat millor, atès que a partir de l'any que ve la UE penalitzarà el preu de les deixalles entrades als abocadors sense ser tractades prèviament.

Possibles demandes per difamació

El Consell de la Garrotxa està preparant unes demandes judicials contra les persones que, segons l'ens, han difamat el president, insinuant que té algun interès particular en la ubicació de la planta a can Coma de Baix. Com que mai no han demostrat res, el Consell considera que “l'únic interès d'alguns dels participants en el procés és fer impossible el bon diàleg i manipular la realitat”, s'afirma en una nota de premsa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia