Infraestructures i serveis

medi ambient

Espona rebutja els atacs per la planta de Sant Jaume

El president del Consell de la Garrotxa desmenteix que hi tingui un interès personal com diu el representant del col·lectiu veïnal contrari al projecte

El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona (CiU), va emetre ahir un comunicat per deixar clar que no té “cap interès, ni econòmic ni personal ni de cap tipus, que no sigui el de treballar en favor del nostre territori i dels seus ciutadans”. Espona reaccionava així a les recents manifestacions del president de l'associació de veïns de Sant Jaume de Llierca en contra de la planta de triatge, Antoni Tomàs, en què el titllava de “cacic” i l'acusava d'estar al darrere de l'adquisició dels terrenys on volen fer l'equipament, a través d'un soci “a l'ombra”. “Si algú m'ha d'acusar a mi o la institució d'haver actuat mogut per altres interessos que no siguin l'interès comú, el que ha de fer és denunciar-ho davant d'un jutjat i demostrar-ho”, diu Espona en el comunicat. Tal com el Consell havia anunciat la setmana passada, el president de l'ens avança que estan treballant “per presentar una demanda judicial en contra d'aquelles persones o entitats que es dediquen a embrutir un procés que, per part del Consell Comarcal, ha respectat escrupolosament la legalitat vigent”.

“És necessària”

A tall de rèplica de l'afirmació de l'associació que a la Garrotxa no li cal una planta de triatge d'escombraries, Espona recorda que si realment no fos necessària la Generalitat no hauria destinat catorze milions d'euros a finançar-la. “I tampoc hauria arribat aquest finançament” –hi afegeix– si el Consell Comarcal de la Garrotxa no hagués fet “les coses bé”.

Precisament avui el ple del Consell té previst aprovar el conveni amb l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) per al finançament de la planta, que l'ens comarcal compta aixecar a la finca de can Coma de Baix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia