Infraestructures

Vilablareix aprova la cessió del solar per fer l'institut

El ple de l'Ajuntament va aprovar aquesta premissa amb la qual Ensenyament podrà posar a licitació el projecte i construir l'edifici –ara són mòduls–, amb la previsió de poder-lo estrenar el 2019

L'Ajuntament de Vilablareix va aprovar ahir en el ple la revisió de l'acord de cessió dels dos solars per fer els equipaments escolars del poble, l'escola i l'institut d'ensenyament. L'alcalde de la població, David Mascort, va explicar que després que els terrenys hagin estat cedits des de fa temps, ara ha de renovar l'acord de cessió amb el compromís del Departament d'Ensenyament de posar a licitació el projecte de l'edifici de l'institut abans de final d'any. “Aquesta ha estat una decisió molt esperada per part de la comunitat educativa i el mateix ajuntament, després de nou anys d'estar en mòduls –l'únic institut que està totalment en mòduls a totes les comarques de Girona–. Això fa preveure un calendari òptim que diu que si a final d'aquest any Ensenyament té l'acord de cessió dels terrenys podrà posar a licitació el projecte en el decurs de l'any que ve, per entrar en el pressupost del 2018 i el setembre del 2019 poder estrenar l'edifici”, explica Mascort. L'institut de Vilablareix és el de Girona Sud, i aplega també els nois i noies de Quart, Fornells i Aiguaviva.

El ple també va aprovar un projecte presentat a la Diputació de Girona, de 600.000 euros, per canviar tot l'enllumenat públic de Vilablareix i passar d'una il·luminació estàndard a llums LED. Es tracta d'un projecte Feder de la UE que la Diputació va seleccionar amb cinc més. Dels 600.000 euros, l'Ajuntament n'haurà d'aportar 225.000 i la resta vindran d'Europa i de la Diputació. La inversió en fons propis de l'Ajuntament té un retorn molt ràpid, segons l'equip de govern, i en quatre anys l'hauria recuperat només amb l'estalvi energètic que el canvi significarà, un estalvi d'entre 50.000 i 60.000 euros l'any.

També va aprovar acceptar una subvenció de 53.000 euros de la Diputació per posar una caldera de biomassa al pavelló municipal, amb un pressupost total de 90.000 euros, 37.000 dels quals a compte de l'Ajuntament.

L'alcalde també va explicar amb molta satisfacció que, segons les últimes dades del mes de març passat, l'Ajuntament està pagant actualment les factures dels proveïdors en una mitjana de deu dies, una xifra extraordinària. “Més ràpid gairebé impossible”, va manifestar Mascort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia