Infraestructures i serveis

Medi ambient

CiU i el PSC donen llum verd al finançament de la planta de Sant Jaume

El conveni amb la Generalitat rep els vots en contra dels grups d'ERC i la CUP

El ple del Consell de la Garrotxa va cobrir ahir una altra etapa del controvertit procés per a la construcció de la planta de triatge d'escombraries, prevista a can Coma de Baix de Sant Jaume de Llierca, en aprovar el conveni amb l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) en virtut del qual aquest organisme de la Generalitat en finançarà la construcció amb un màxim de 14 milions d'euros. Tal com es preveia, hi van votar a favor els consellers de l'equip de govern, de CiU (excepte l'alcalde de Sant Jaume de Llierca, que es va abstenir) i el PSC, mentre que ERC i la CUP van votar no.

Com que les intervencions dels portaveus van acabar referint-se a tot el projecte, el president, Joan Espona, va recordar que es debatia només el conveni per finançar-ho. “Ningú no entendria que no acceptéssim aquests diners; de l'emplaçament en parlarem un altre dia”, va assenyalar, i va assegurar que el consell estava obert al diàleg amb els sectors contraris al projecte. El PSC, de la seva banda, es va felicitar pel conveni perquè és un pas més per aconseguir unes instal·lacions que –va indicar Josep Guix– són molt necessàries per a la comarca.

En canvi, els republicans van recordar, entre altres arguments, que hi ha una forta oposició veïnal, que l'Ajuntament manté un contenciós administratiu contra el pla especial del lloc on volen fer la planta i que s'hauria de consensuar amb el Pla de l'Estany, ja que aquesta comarca també farà servir la planta. “Escolteu el clam popular de Sant Jaume”, va demanar la consellera Clara Bayona, que és regidora de l'oposició de Sant Jaume. La intervenció de Lluís Rubió, de la CUP, va anar en la mateixa línia i va demanar que no es fes cap pas abans no hi hagués una resolució del contenciós administratiu.

“Primer de tot sóc l'alcalde”

L'alcalde de Sant Jaume de Llierca, Jordi Cargol (CiU), és també conseller de l'equip de govern. La delicada posició en què està el va obligar a donar una explicació sobre el seu vot, que finalment va ser d'abstenció. D'una banda –va dir– és positiu el conveni de finançament i, si es fa cas als tècnics, les instal·lacions seran útils per al tractament de les deixalles. Tot i això, va proposar que es fes un estudi actualitzat sobre les necessitats de la comarca. Però, d'altra banda, va fer notar que abans que res és l'alcalde que, com a tal, ha de tenir en compte l'oposició al projecte existent al municipi i va recordar que l'Ajuntament ha portat el pla especial al contenciós administratiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia