Infraestructures

Els veïns pagaran el 15% del tram central del carrer Llagostera, a Caldes

L'Ajuntament aprova les contribucions especials de la reforma de la via que travessa el poble

Les obres, pendents des del 2014, començaran a l'octubre

Els veïns del tram central del carrer Llagostera de Caldes de Malavella afectats per la reforma de la via pagaran un 15% de l'obra en contribucions especials. Segons càlculs de l'alcalde, Salvador Balliu (CDC), una trentena de famílies hauran de pagar 96.955,13 euros en funció del nombre de metres lineals de façana i del número de metres quadrats de l'immoble. El pagament es farà en tres terminis.

L'Ajuntament pagarà 549.412,33 euros de la urbanització de la carretera. És el tram comprès entre els carrers Termes Romanes i Rera Muralles. Fins a arribar a la quantitat de 646.367,50 euros, l'assumiran els veïns (amb els gairebé 97.000 euros). En aquestes contribucions, en què els veïns assumeixen el 15% i l'Ajuntament, el 85%, no està inclòs el canvi d'un antic tub de fibrociment per a l'aigua.

En el mateix ple, també es va acordar que hi haurà contribucions especials al carrer Pla i Daniel, entre la carretera Llagostera i Termes Romanes. Dels 50.551,73 euros de contribucions, l'Ajuntament n'assumirà uns 40.000 i una planta embotelladora d'aigua, la resta. L'Ajuntament ha detallat les contribucions i les expropiacions en reunions als veïns. El grup Plataforma
Independent de Caldes (PIC) es va abstenir sobre les contribucions i va preguntar en el ple la diferència de percentatge en les dues contribucions.

Amb l'acord de l'últim ple, “ara es pot fer la licitació”, diu Balliu. Les obres, pendents des del 2014, inclouen la construcció d'una rotonda i l'ampliació de les voreres. Haurien de començar a l'octubre i s'allargaran nou mesos.

LA XIFRA

96.955
euros
pagaran els veïns en contribucions especials pel tram entre carrer Termes Romanes i Rera Muralles

LA DATA

25.07.16
és la data
del ple en què es van aprovar les contribucions que els veïns pagaran pel carrer Llagostera

L'autobús ja no pararà al mig del carrer

Quan les obres del carrer Llagostera s'acabin, els autobusos ja no hauran de parar al mig de la via perquè pugin i baixin els passatgers. “Es farà una illeta i un baixador. L'autobús, quan baixi de Llagostera, pararà i no hi haurà cap perill. Hi haurà una rotonda i l'autobús haurà de frenar”,
indica Salvador Balliu. L'alcalde també destaca que la rotonda del carrer Llagostera obligarà a treure espai a la Pineda, una zona d'esbarjo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]