Infraestructures

Lamenten la unilateralitat de les Preses a l'hora de renunciar a les rotondes

L'alcalde de la Vall d'en Bas ho clarifica en una carta als veïns on diu que ho respecta i que no vol polemitzar

Demana respecte pel pacte de la variant

L'alcalde de la Vall d'en Bas, Lluís Amat, ha lamentat que l'Ajuntament de les Preses hagi pres unilateralment la decisió de reclamar a la Generalitat que no faci les rotondes a la C-63 al seu pas per la població com a mesura per millorar-hi la circulació i la seguretat en espera de la variant. La petició ha coincidit amb la mobilització d'un grup de veïns de les Preses que s'oposen a aquestes rotondes, perquè consideren que farien incrementar el trànsit cap a les zones residencials. “Respectem el canvi de posició de l'Ajuntament de les Preses, tot i que lamentem que s'hagi fet de manera unilateral. Aquest mateix respecte és el que, lògicament, reclamem i reclamarem també vers el nostre municipi i el nostre Ajuntament en la defensa dels interessos de la Vall d'en Bas, dels nostres veïns i veïnes i del nostre territori”, ha dit Lluís Amat.

L'alcalde ha fet aquestes declaracions en una carta que ha enviat a tots els veïns de la Vall d'en Bas, on diu que no busca polèmica, sinó deixar clar la posició del seu Ajuntament. Així, ha explicat que la proposta de les rotondes va sorgir de l'Ajuntament de les Preses i que la van entendre i acceptar en atenció als criteris exposats als estudis de la Generalitat. “Així ho vàrem explicar directament als veïns i veïnes del veïnat de Verntallat, que en podrien resultar més directament afectats, deixant sempre clar que, en cap cas, aquestes rotondes substituirien la variant, que seguia el seu procés”, ha indicat. Quant a la variant, l'alcalde ha remarcat que continuen treballant d'acord amb els compromisos adquirits públicament pels responsables de Carreteres de la Generalitat, ell mateix, Vila i l'alcalde d'Olot.

LES FRASES

Reafirmem el compromís de ser transparents, informant i debatent les coses abans de prendre decisions definitives
No es pot pretendre solucionar en mesos el que no s'ha estat capaç de solucionar en dècades
Lluís Amat
Alcalde de la vall d'en bas

Acord a tres bandes per a la variant

Lluís Amat ha recordat que els tres alcaldes van acordar escollir el traçat de variant més respectuós amb els valors naturals, paisatgístics, mediambientals i agraris del territori i van apostar per una carretera d'un únic carril per sentit: “Som discrets, evitant declaracions que puguin afegir-hi confusió o dificultar una solució respectuosa amb el territori i acceptable pels municipis afectats. Per això, no hem volgut fer cap comentari davant afirmacions esbiaixades, poc falses.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia