Infraestructures i serveis

mobilitat

infraestructures

Les obres a l'estació de Premià s'hauran acabat al setembre

S'hi fa, entre d'altres, una redistribució del vestíbul i dels controls d'accessos

Després s'intervindrà en els entorns

Les obres de reforma de l'interior de l'estació de tren de Premià de Mar van avançant i, segons l'Ajuntament, podrien estar enllestides a principis de setembre. “La setmana passada vam fer una visita d'obres i ens van dir que estarien llestes per aquestes dates”, va afirmar el regidor d'Urbanisme, Antoni Subirà (CiU).

Les millores que s'hi duen a terme consisteixen en una redistribució del vestíbul i dels controls d'accessos, una nova sortida a l'exterior de l'estació per la part central i una prolongació de la marquesina envidriada a la zona del final de l'escala mecànica. Segons va afirmar l'Ajuntament, aquestes millores són fruit de les peticions fetes, que van culminar en una reunió que es va fer fa un any amb la Generalitat, Adif i Renfe. Aquestes obres, que van començar a finals de maig, tenen un pressupost de més de 157.000 euros, a càrrec d'Adif.

Els accessos, després

Un cop s'acabi la reforma de l'interior de l'estació de tren, serà l'hora de començar els treballs dels accessos. El titular d'Urbanisme va situar les previsions d'inici d'aquests treballs al mes d'octubre. “Ara estem licitant aquestes obres i esperem tenir-ho a l'octubre per poder-les començar”, va explicar Subirà, que va comentar que “haver fet les dues intervencions alhora hauria provocat massa molèsties als usuaris”. Les obres dels accessos a l'estació, consensuades amb la plataforma Estació Premià, volen incidir de manera especial en la millora de la seguretat per als usuaris que hi accedeixen.

A grans trets, aquest projecte consisteix en la recuperació del pas subterrani i l'ampliació de la vorera. L'import d'aquests treballs és de 241.000 euros, que assumirà l'Ajuntament. Una quantitat que des del consistori ja es va anunciar que es reclamarà a Adif. Per la seva banda, la plataforma Estació Premià també va aportar millores al projecte, amb l'ampliació de l'amplada de l'escala del pas subterrani i compensant la supressió d'espai en aquell indret (previst per al pas de vianants en superfície) desplaçant el pas de vianants sobre l'N-II uns vint metres cap al Masnou, de manera que quedi enfocat a la futura entrada principal de l'estació.

LA XIFRA

157.000
euros
és el pressupost de les obres de reforma de l'interior de l'estació de tren de Premià de Mar, a càrrec d'Adif.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia