Infraestructures

Millores a la bassa d'Òdena per a la prevenció d'incendis

Aquests dies s'està instal·lant una nova canonada que permetrà que entri més aigua al dipòsit

Demà, divendres, es reobrirà al pas de vehicles el camí de les Vinyes i el camí del aeròdrom des de la carretera BV-1106, a Òdena, onze dies després que es tallés al trànsit. La raó d'aquesta incidència són les obres d'instal·lació d'una nova canonada que abastirà el dipòsit d'aigua que hi ha situat a l'aeròdrom per a la lluita contra incendis.

Aquesta intervenció té una importància cabdal per fer front a focs com el que fa poc més d'un any va afectar els municipis d'Òdena, el Bruc, Castellolí, Castellfollit del Boix i Sant Salvador de Guardiola. Va ser aleshores quan va quedar palès que es necessitava que entrés més aigua per abastir els mitjans aeris en cas d'incendi. El primer dia del foc, el 26 de juliol, van arribar a treballar en l'extinció del foc 24 helicòpters, que treien més aigua de la que entrava per la canonada.

Per això, una de les primeres intervencions per millorar la lluita contra els incendis ha estat canviar aquesta canonada per permetre que entri més aigua, una obra que ha estat possible gràcies a la inversió de la Diputació de Barcelona. En aquest sentit, l'alcalde d'Òdena, Francesc Guisado, reconeix “l'ajut dels diputats del territori, sobretot l'alcalde d'Igualada”, Marc Castells. Segons explica el batlle odenenc, aquesta intervenció es volia fer abans, però “per una qüestió de normativa ha trigat més temps del previst”.

LA XIFRA

24
mitjans aeris
van arribar a treballar en l'incendi d'Òdena, cosa que va fer que sortís més aigua de la que entrava.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.