Infraestructures

Es restableix el servei de tren a la línia R-12 entre Tàrrega i Cervera

A partir de dijous, els passatgers deixaran de fer el trajecte per carretera que s'havia iniciat el 4 de juliol passat a conseqüència de les obres a la via

A partir de les 20:30 h d'avui dimecres, es restableix la circulació ferroviària en el tram Tàrrega-Cervera, un cop Adif ha finalitzat les obres de millora del terraplè situat a la Granyanella.

Els usuaris de la línia R-12 deixaran de fer el trajecte entre Tàrrega i Cervera per carretera a partir d'aquest dijous a les 6:00 h del matí amb el primer tren i també es recuperaran els horaris habituals que s'havien avançat 20 minuts en sentit Tàrrega - l'Hospitalet.

El servei es torna a posar en marxa una mica abans del 3 de setembre, la data anunciada per l'operador d'infraestructures ferroviàries.

Les obres han estat de gran envergadura i el desplegament tècnic i humà també. L'actuació ha afectat el tram entre els punts quilomètrics 232,300 i 232,700 de la línia.

Amb una inversió superior als 820.000 euros, s'ha consolidat el talús de 400 metres de longitud i s'han optimitzat els paràmetres geomètrics de la via. D'aquesta manera es garanteix un major nivell de seguretat i confort en la circulació, segons ha comunicat l'operador.

Els treballs executats per Adif es van iniciar l'11 d'abril passat. A partir del 4 de juliol, data en què es va habilitar el transport per carretera, s'ha aixecat la superestructura de via (carril, travesses, balast i elements del sistema d'electrificació), s'ha rebaixat la plataforma ferroviària fins a la nova cota, s'ha executat la nova plataforma, s'han muntat els nous elements de la superestructura i s'han fet les proves necessàries per garantir el correcte funcionament de la infraestructura i dels sistemes.

En la darrera fase, es realitzaran treballs complementaris que no tindran cap afectació en el servei.

Adif també ha destacat que, un cop finalitzades les obres, es procedirà de manera gradual a suprimir la limitació temporal de velocitat existent en aquest punt, i s'incrementarà la velocitat de pas dels trens, la qual cosa reduirà el temps de viatge.

En aquest període d'obres, Renfe ha establert un dispositiu especial amb personal d'informació per orientar als clients a les estacions de Tàrrega i Cervera.

Velocitat molt reduïda per seguretat

El talús estava en tan mal estat que havia causat la deformació dels rails, i el risc de més despreniments provocava que els combois haguessin de reduir la velocitat en aquest tram a uns 5 quilòmetres per hora. Tot plegat es traduïa en retards en el servei, i les queixes dels usuaris eren freqüents. Les institucions del territori fa temps que reclamen un servei digne per a tota la línia R-12, que consideren lenta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia