Els ecologistes donen tan poca credibilitat a la proposta que ni s'hi oposaran

Ipcena recorda que el Segre encara es ressent de les obres de la Seu del 92

«Res a dir. No hi ha res concret sobre el que opinar. Si això mai es concreta en actuacions determinades, ja en parlarem.» Així han rebut des del grup ecologista Depana l'anunci de la presentació d'una candidatura de Barcelona i els Pirineus per als Jocs Olímpics d'hivern de l'any 2022. Tampoc des d'Ipcena semblen gaire preocupats per oposar-se d'entrada als possibles efectes ambientals que tindrien uns Jocs Olímpics d'hivern. «Parlem d'una cosa que volen fer el 2022 i amb una molt baixa garantia que se'n surtin», diu el portaveu d'Ipcena, Joan Vàzquez. «És una proposta que no està definida i que no ens mereix cap credibilitat. Si va a més, ja en parlarem.»

De moment, això sí, la vigila de lluny. Segons Vàzquez, el fugaç pas de l'olimpisme pel Pirineu ha deixat alguna seqüela important. «El riu Segre s'asseca alguns estius a la Seu amb la captació d'aigua per al canal olímpic. No es poden continuar construint obres faraòniques al Pirineu, hem de trobar una altra manera de desenvolupament.»

De la mateixa opinió és Armand Simó, membre del Centre Social de Sort i de la plataforma ecologista del Pallars Pi Negre. «És inconcebible que els polítics continuïn amb aquests remeis del desarrollismo, de plans quinquennals, i que ara, no prou satisfets de gastar-se cada any més i més diners públics en les estacions d'esquí, ara ens volen fer passar per uns Jocs per posar-n'hi encara més. Serà una despesa inútil.» «Prou ximpleries. A veure si algun cop es preocupen del Pirineu de debò», conclou.

Iglesias: «Tenim els veïns que tenim, i això no ho podem canviar»

El president d'Aragó, Marcel·lí Iglesias, es va queixar ahir que ningú no l'informés abans de la irrupció de Barcelona-Pirineus en la carrera olímpica i va reconèixer en declaracions recollides per l'agència Efe que li hagués agradat que alguna autoritat catalana l'hagués informat. Ahir encara no havia parlat amb Hereu, segons va dir. «No em van trucar abans i ni tan sols ho han fet després», va dir Iglesias, que davant la premsa aragonesa es va negar a qualificar de «deslleial» Barcelona però sí que va dir que li hagués agradat el suport català a Jaca en lloc d'haver de competir. «Tenim els veïns que tenim, i això no ho podem canviar», va concloure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.