Infraestructures i serveis

CiU suavitza el to per l’aigua, a Sant Hilari

Dubta de la feina de l’assessor extern de l’Ajuntament, però s’absté en el punt en què el PIG va desestimar un recurs de Sorea

El grup de CiU a l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm ha suavitzat el to sobre el conflicte de la gestió d’aigua. En el ple de dimecres, els sis regidors de CiU es van abstenir en el punt en què l’equip de govern, del Partit Independent de les Guilleries (PIG), va acordar desestimar un recurs de l’empresa Sorea.

El text presentat a l’agost per la concessionària a l’Ajuntament considerava que era “contrari a dret” l’acord del ple del 28 de juliol que els obligava a prestar el servei. El cap de CiU i exalcalde, Albert Santaugini, va explicar que tenien “seriosos dubtes” de la feina d’una empresa externa, que es paga amb “fons de l’Ajuntament”. Un informe del bufet Nova Celona va aconsellar a l’equip de govern que desestimés el recurs de Sorea. Al juliol, els regidors de CiU es van negar a votar que s’obligués Sorea a prestar el servei ja que un informe del secretari ho considerava il·legal. Cal recordar que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va anul·lar el 2015 la concessió de la gestió de l’aigua a Sorea, aprovada pel ple el juny del 2008.

Estudi de la gestió

El PIG treballa per endreçar el model de l’aigua i estudia “la millor forma de gestió, sigui de manera directa o de manera indirecta”, assenyala la regidora de Serveis Municipals, Jenni Gallardo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia