Urbanisme

Canvi urbanístic per ampliar l’hotel Mar Menuda de Tossa

El projecte de modificació del POUM a l’àmbit de la Mar Menuda de Tossa canvia els usos de l’antic Catxa per poder-hi fer una zona d’equipaments

L’hotel podrà fer un annex de tres plantes

L’Ajuntament de Tossa ha aprovat inicialment el projecte de modificació del POUM a l’àmbit discontinu de la Mar Menuda, juntament amb l’estudi ambiental estratègic. La modificació implica canviar la classificació del sòl d’una part del sector de Mar Menuda de rústic a urbà. En una part dels terrenys que formen part d’aquest sector hi ha actualment l’hotel Golden Mar Menuda, a primera línia de mar, que vol ampliar les instal·lacions i ho farà –segons la modificació– en un espai situat rere l’hotel, en una parcel·la on ara bàsicament hi ha aparcament. Allà s’hi permetrà l’ús hoteler i d’habitatge, i els amos del Mar Menuda poden fer-hi un annex de planta baixa i tres pisos.

Paral·lelament, en una zona que es coneix com l’antic Catxa, a tocar de la carretera que va a Sant Feliu de Guíxols, on hi ha una antiga discoteca i pistes de tennis en desús, es canviaria la qualificació (ara és no urbanitzable) i passarien a ser terrenys “urbans en clau de zona verda i d’equipaments”, segons Mohedano. Els terrenys de l’antic Catxa tenen una superfície de 16.774,77 m². En la peça destinada a equipaments, segons va dir l’alcaldessa, Gisela Saladich, hi ha interès a fer-hi una escola de natura. “De tota la vida que hem dit que hi anirà un centre d’on sortiran totes les activitats de natura, des de BTT fins a excursions a peu”, va assegurar.

El grup de CiU, que va votar en contra de la modificació, va oposar-se al canvi de la zona de l’antic Catxa. Àngela Cuatrecasas (CiU) va defensar que és un espai “protegit” i que amb el canvi de qualificació “la zona en un futur és susceptible de ser urbanitzada”. “La millor manera de preservar la natura és preservar espais que ara estan protegits”, hi va afegir.

CiU també s’oposa a fer urbanitzable una parcel·la que se situaria al costat d’on els amos de l’hotel volen construir l’annex. Aquesta parcel·la passaria de rústica a urbanitzable, i s’hi podria fer un habitatge “bifamiliar”. Per Cuatrecasas, és a tocar del camí de ronda i “és l’última zona verda que queda a Mar Menuda”. “És sòl de protecció especial i té valor natural o de connectivitat ecològica. I vostès volen que sigui urbanitzable”, va assegurar. A més, va defensar que l’espai on la societat Immobiliària Mar Menuda SA vol fer l’annex hoteler és “a primera línia de mar”. “El que és gros de l’hotel no és que el facin més modern, el que ens preocupa –i al Departament de Territori també– és que pretenen fer un canvi en volum edificable, i s’hi aixecarà un hotel de quatre plantes. Tal com l’entenem deixarà de ser la Mar Menuda per ser la mar privada”, va sentenciar. L’únic canvi que CiU veu bé és que la previsió d’habitatges protegits canviï de la Mar Menuda a la carretera de Llagostera.

Donar un ús al Catxa

El regidor d’Urbanisme va afirmar que per les condicions en què es troba l’antic Catxa “el millor és donar-li un ús”. “Deixar morir una antiga discoteca no crec que sigui el més naturalista”, va dir. També va explicar que els canvis van passar ja per Urbanisme i Medi Ambient l’abril del 2016, que els va tombar i va donar un seguit d’instruccions que, segons Mohedano, s’han incorporat en la nova modificació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.