«Palafolls needs you!»
Un cartell de grans dimensions al centre del poble en què es reclama la participació ciutadana d'una manera ben singular ha generat un ampli debat entre els veïns, que hi veuen tant l'inici de la campanya electoral com una despesa innecessària pels temps que corren
Al bell mig de l'avinguda Costa Brava, una de les vies més transitades del poble. I en un dels laterals de l'edifici més alt. No podria ser d'una altra manera. La darrera de les iniciatives de l'alcalde de Palafolls, Valentí Agustí (PSC), ha generat un debat ciutadà força més intens que no s'esperava, i reaccions de tota mena. I és que la proposta atrapa i no deixa indiferent. Aprofitant l'intens treball sobre la memòria històrica que s'està duent a terme al municipi i que ha generat la creació d'un DVD sobre la Guerra Civil, Agustí va convèncer dos dels seus protagonistes i un tercer de més jove que també s'hi va apuntar per recrear un dels missatges més coneguts dels Estats Units. El famós I want you! de l'Oncle Sam que reclama més implicació de la ciutadania en tot allò que afecta la població es transforma a Palafolls en un rètol immens on tres veïns diuen: «Què has fet tu per la victòria? Palafolls et necessita.»
El rètol es va instal·lar durant les festes de Nadal, seguint el model aplicat pel govern local de buscar fórmules alternatives als llums de colors, als avets i als Pares Noel més habituals. Valentí Agustí argumenta la iniciativa com «una manera de cridar l'atenció dels palafollencs i de demanar-los una reacció valenta davant de la crisi amb un major compromís pel seu poble». Aquesta noble intenció, però, no ha estat llegida amb la mateixa lletra per alguns sectors de la població que veuen en el rètol una manera descarada i avançada de començar la campanya preelectoral. D'altres fins i tot filen més prim i critiquen que els protagonistes del cartell, dos en concret, no hagin nascut al poble. Que hi hagin viscut tota la vida sembla que no és una justificació suficient en aquest cas. També apareix, perquè es tracta d'un recurs molt utilitzat en una època de vaques magres pel que fa als diners municipals, la reacció negativa a una despesa que alguns consideren innecessària pels temps que corren.